Gå direkt till innehåll

Ämnen: Arkitektur

Johanna Frelin, vd för Riksbyggen och Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Riksbyggen nominerade till priset Årets Fastighetsbolag Bostad

Riksbyggen är en av de nominerade till priset Årets Fastighetsbolag Bostad som delas ut på den årliga Fastighetsgalan. Årets Fastighetsbolag Bostad är ett rikstäckande pris som går till ett bolag som under det senaste året haft en utvecklingskurva som starkt pekat uppåt. Det kan handla om rent ekonomiska framsteg eller om vunna markanvisningar eller omfattande stadsutvecklingsprojekt.

Bygglov klart för Riksbyggens Kv Sandhamn i Torekov

Bygglov klart för Riksbyggens Kv Sandhamn i Torekov

Nu har bygglovet för Riksbyggens 19 arkitektritade radhus i kvarteret Sandhamn i Torekov vunnit laga kraft. Det kommer bli flexibla radhus i etage där köparna kan välja mellan 5-7 rum och kök. De nya bostäderna får badrocksvstånd till den berömda Morgonbryggan. Försäljningen av radhusen är planerad att starta efter påsk 2023.

Inflyttningen har startat i Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg

Inflyttningen har startat i Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg

Nu har de första köparna i Riksbyggens Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg flyttat in. Brf Korseberg Fjärd är Riksbyggens tredje etapp på Korseberg och består av 54 bostadsrätter. Fem av lägenheterna i projektet kommer att Hyrköpas av unga vuxna och den första hyrköparen har flyttat in. Riksbyggen planerar för en fjärde etapp på Korseberg, Brf Korseberg Vik.

Imponerande! Konstnären Mr Cenz från London skapar stor konst på fastigheten i Västra Berga industriområde.

Gatukonst förgyller Riksbyggens fastighet i Västra Berga industriområde, Helsingborg

Riksbyggens fastighet på Västra Berga industriområde var en del av den internationella gatukonstfestivalen POW! WOW! Sweden som arrangerades i Helsingborg tidigare under hösten. Konstnären Mr Cenz från London målade bilden som nu pryder en av väggarna i kvarteret Mimer 15. I kvarteret som förvärvats planerar Riksbyggen att bygga cirka 350-450 lägenheter, både vanliga bostadsrätter och seniorbostad

Fr v Robert Ohlsson, arbetschef Peab, Johanna Frelin, vd Riksbyggen, Reidar Svedahl, kommunalråd och Göran Sundin, tf marknadsområdeschef Riksbyggen. Foto: Patrik Ekenblom

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Kronomagasinet i Norrköping

Nu har det första spadtaget för Riksbyggen Brf Kronomagasinet tagits. Brf Kronomagasinet med 46 bostadsrätter är Riksbyggens första projekt Inre hamnen som blir en helt ny stadsdel. Det första spadtaget togs av bland andra Reidar Svedahl, kommunalråd och ordförande i Samhällsplaneringsnämnden och Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad och Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

Stödåtgärder behövs för att hålla bostadsbyggandet uppe

Antalet påbörjade bostäder minskade med cirka 9 procent under de tre första kvartalen 2022, jämfört med samma period 2021, enligt siffror från SCB. Behovet av fler bostäder är fortfarande stort och nu behövs politiska åtgärder för att hålla igång bostadsbyggandet.

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Kronomagasinet i Norrköping

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Kronomagasinet i Norrköping

Den 24 november tar Riksbyggen det första spadtaget för Brf Kronomagasinet i den nya stadsdelen Inre hamnen, Norrköping. Brf Kronomagasinet med 46 bostadsrätter är Riksbyggens första projekt Inre hamnen. Det första spadtaget tas av bland andra Reidar Svedahl, kommunalråd och ordförande i Samhällsplaneringsnämnden och Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

1800-talshuset fick ny fasad och nya fönster

1800-talshuset fick ny fasad och nya fönster

Brf Luleåhus 18 har renoverat ett av sina hus anno 1892. Huset har både fått en ny puts på fasaden, bättre isolering och energieffektiva fönster. Riksbyggen har på uppdrag av bostadsrättsföreningen genomfört projektet med upprustningen av huset.

Riksbyggen planerar för 43 nya Bonum seniorbostäder i Trosa

Riksbyggen planerar för 43 nya Bonum seniorbostäder i Trosa

Behovet av fler bostäder för äldre ökar och Riksbyggen tar nu sitt populära koncept Bonum, för hushåll där minst en person fyllt 55 år, till Trosa. Bonum Brf Stensundet kommer att innehålla 43 lägenheter och säljstarten är planerad till våren 2023. Inflyttning beräknas kunna ske hösten 2025.

Inflyttning i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie

Inflyttning i Riksbyggens Brf Nära i Hyllie

Brf Nära är Riksbyggens tredje bostadsrättsförening i Hyllie, Malmö. Projektet innehåller både lägenheter och townhouse. Nu har samtliga boende flyttat in och kan börja njuta av sina nya hem, med nära till det mesta.

Brf Storspoven i Umeå renoverar och halverar energianvändningen

Brf Storspoven i Umeå renoverar och halverar energianvändningen

Med hjälp av smart och innovativ teknik hjälper Riksbyggen Brf Storspoven i Umeå att genomföra en omfattande renoveringen av både tak och fasader och samtidigt göra föreningens hus mer energieffektiva. Åtgärderna beräknas minska energianvändningen med cirka 50 procent. Brf Storspoven består av sammanlagt 170 lägenheter.

Spaden i marken! Fr v Sara Stridh, säljare, Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig, Stefan Fontaeus, projektledare och Anna-Karin Zarins, marknadsområdeschef. Samtliga från Riksbyggen.

Första spadtaget för Riksbyggens 5:e och sista radhusetapp i Gamla Uppsala

Nu har det första spadtaget tagits för Riksbyggens sista radhusetapp i Gamla Uppsala, Radhusblicken 5. Riksbyggen bygger 15 radhus och kedjehus med egen trädgård i projektet. Den avslutande etappen gör att det nya radhusområdet blir färdigställt med sammanlagt 76 nya bostäder. Inflyttningen beräknas kunna ske i februari 2024.

Skissbild för kommande byggnation.

Riksbyggen förvärvar – planerar för 200-250 nya bostäder i Löddeköpinge

Strax öster om Löddeköpinge i Kävlinge kommun, i anslutning till det nya äldreboendet Villa Fridsbo, har Riksbyggen förvärvat en del av en fastighet. På fastigheten planerar Riksbyggen att bygga både radhus, villor, parhus i olika utföranden samt flerbostadshus. Sammanlagt handlar det om cirka 200-250 nya bostäder. Byggstart beräknas kunna ske preliminärt 2024.

Beckomberga och 75 år av samhällsutveckling på Stadsmuseet i Stockholm

Beckomberga och 75 år av samhällsutveckling på Stadsmuseet i Stockholm

Från september i år till januari 2015 visar Stadsmuseet i Stockholm en utställning med bilder från Beckomberga mentalsjukhus. De gamla sjukhuslokalerna byggs nu om till bostäder i Riksbyggens regi och i anslutning till öppnandet av utställningen passar företaget på att visa upp sin historia som samhällsutvecklare i Stockholm under 75 år.

MKB och Riksbyggen samarbetar i Europan 11 – en av världens största arkitekttävlingar

Idag lämnar Riksbyggen och MKB Fastighets AB in ett gemensamt tävlingsuppdrag till Europan 11, som är en är världens största arkitekttävlingar. 2 000 unga arkitekter, 69 tävlingstomter och 19 länder ingår i tävlingen. Resultatet kan bli upp till 1 300 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, i området Holma.