Gå direkt till innehåll
Inflyttningen har startat i Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg

Pressmeddelande -

Inflyttningen har startat i Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg

Nu har de första köparna i Riksbyggens Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg flyttat in. Brf Korseberg Fjärd är Riksbyggens tredje etapp på Korseberg och består av 54 bostadsrätter. Fem av lägenheterna i projektet kommer att Hyrköpas av unga vuxna och den första hyrköparen har flyttat in. Riksbyggen planerar för en fjärde etapp på Korseberg, Brf Korseberg Vik.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu kan välkomna köparna till sina nya lägenheter i populära Korseberg. Nu planerar vi för ytterligare en etapp med 41 bostäder och Riksbyggen vill fortsatt bidra kommunens tillväxt genom fler bostäder, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Inflyttning har skett i ett av trapphusen. Resterande lägenheter kommer att ha inflyttning under januari. Fem av de 54 bostadsrätterna i Brf Korseberg Fjärd kommer att kunna ”Hyrköpas” av unga vuxna upp till 35 år.

– Intresset har varit så stort för Hyrköp. Unga vuxna har en väldigt svår situation på bostadsmarknaden. Riksbyggen testar därför Hyrköp av bostadsrätt i ett antal projekt som ett led i arbetet att underlätta för unga att skaffa en bostad, säger Karin Ekström sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

På grund av en flytt finns en ledig Hyrköpslägenhet som är inflyttningsklar från slutet av januari.

Läs mer om Hyrköp

I projektet finns fyra inflyttningsklara lägenheter som är till salu, varav en av dessa är reserverad. I Brf Korseberg Fjärd kommer det finnas övernattningslägenhet och gemensamhetslokal med uteplats med pergola. Det kommer finnas garage, carport och utomhusplatser till bilen och det finns 16 laddstationer installerade från inflyttning och ytterligare ett antal parkeringsplatser är förberedda för laddare.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis. Det bli solceller på taken och sedumtak på komplementshusen.

Brf Korseberg Vik blir den fjärde etappen

Riksbyggens fjärde etapp på Korseberg blir en systerförening till Brf Korseberg Fjärd, Brf Korseberg Vik. Den fjärde etappen innehåller sammanlagt 41 lägenheter. Byggstarten är planerad att ske 2023.

– Det blir ytsmarta lägenheter där varje vrå i fastigheten har tagits tillvara på. Resultatet har blivit ett brett utbud av lägenhetsstorlekar, från 2—5 rum och kök. Extra mycket kraft har lagts på de 41 lägenheternas rymd, ljusaxlar och fönstersättningar för att maximera ljusinsläpp och utsikt mot naturen, säger Karin Ekström.

Läs mer om Brf Korseberg Vik

Säljstart för Brf Korseberg Vik blir under 2023 med planerad inflyttning under 2025

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll