Gå direkt till innehåll
Fr v Robert Ohlsson, arbetschef Peab, Johanna Frelin, vd Riksbyggen, Reidar Svedahl, kommunalråd och Göran Sundin, tf marknadsområdeschef Riksbyggen. Foto: Patrik Ekenblom
Fr v Robert Ohlsson, arbetschef Peab, Johanna Frelin, vd Riksbyggen, Reidar Svedahl, kommunalråd och Göran Sundin, tf marknadsområdeschef Riksbyggen. Foto: Patrik Ekenblom

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Kronomagasinet i Norrköping

Nu har det första spadtaget för Riksbyggen Brf Kronomagasinet tagits. Brf Kronomagasinet med 46 bostadsrätter är Riksbyggens första projekt Inre hamnen som blir en helt ny stadsdel. Det första spadtaget togs av bland andra Reidar Svedahl, kommunalråd och ordförande i Samhällsplaneringsnämnden och Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Det känns fantastiskt roligt att vi nu kan byggstarta Brf Kronomagasinet. När många andra drar i handbromsen fortsätter Riksbyggen att hålla en hög produktionstakt av nya bostäder. Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare som byggt bostäder i Norrköping under många år, säger Göran Sundin, tf marknadsområdeschef Bostad Östergötland/Nyköping, Riksbyggen.

I Brf Kronomagasinet planerar Riksbyggen för 46 nyproducerade bostadsrätter med gemenskap, hållbarhet och grönska i fokus. Vi bygger ettor till femmor i modiga och raka former, från små yteffektiva lägenheter till stora representativa stadsradhus för hela familjen samt erbjuder möjlighet till Hyrköp för unga mellan 18-35 år.

– Unga vuxna är en av de grupper som har det tuffast på bostadsmarknaden. Därför har Riksbyggen sedan några år tillbaka inför Hyrköp av bostadsrätt i ett antal bostadsprojekt runt om i landet. Hyrköp har blivit populärt och är ett konkret sätt för Riksbyggen att hjälpa fler unga vuxna in på bostadsmarknaden, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

I Brf Kronomagasinet blandar Riksbyggen trä och en varierad tegelfasad för att låta husen smälta in i den gamla hamnens själ.

– Självklart har de kommande bostäderna, allt det man kan förvänta sig av nyproduktion: stilfulla materialval, smarta planlösningar och trygga garantier, Åse Ringborg, Sälj- och marknadsansvarig Bostad Östergötland/Nyköping Riksbyggen.

Husen kommer att byggas för att certifieras enligt de högt ställda kraven för Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

Läs mer om Brf Kronomagasinet

För mer information:
Åse Ringborg, Sälj- och marknadsansvarig Bostad Östergötland/Nyköping Riksbyggen, 011-21 95 35
asebirgitta.ringborg@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38