Gå direkt till innehåll
Bygglov klart för Riksbyggens Kv Sandhamn i Torekov

Pressmeddelande -

Bygglov klart för Riksbyggens Kv Sandhamn i Torekov

Nu har bygglovet för Riksbyggens 19 arkitektritade radhus i kvarteret Sandhamn i Torekov vunnit laga kraft. Det kommer bli flexibla radhus i etage där köparna kan välja mellan 5-7 rum och kök. De nya bostäderna får badrocksvstånd till den berömda Morgonbryggan. Försäljningen av radhusen är planerad att starta efter påsk 2023.

–Torekov är en fantastiskt fin ort och från Riksbyggens sida är vi väldigt glada över möjligheten att bidra med fler bostäder. Ett bygglov som vunnit laga kraft innebär att ett viktigt steg på vägen för genomförandet av detta unika projekt nu är klart, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

I kvarteret Sandhamn kommer Riksbyggen att bygga radhus med äganderätt som ligger bara 650 meter från Morgonbryggan i Torekov.

–De nya bostäderna får ett otroligt bra och centralt läge i Torekov. Här vill vi skapa attraktiva hem för den som söker ett bekvämt boende med generösa umgängesytor, möjlighet till minst fyra sovrum och ett tredje våningsplan med studiokänsla och ombonad takterrass med vy över by och hav, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst.

Hållbarhet kommer att vara en viktig del genom hela projektet. Husen kommer till exempel att vara förberedda för installation av solceller och laddstolpar för elbil. Husen är ritade av Jais Landén Krantz arkitekter i Helsingborg och sammankopplas i mindre grupper. Gestaltningen är inspirerad av klassiska skånska gathus.

Läs mer om kvarteret Sandhamn

Riksbyggen planerar även för hyreslägenheter i Torekov, i kvarteret Klapperhamn, intill kvarteret Sandhamn. Klapperhamn kommer att bestå av tre hus i två våningar med sex lägenheter i varje hus, totalt 18 hyreslägenheter. Lägenheterna om ett till tre rum och kök är i storlekarna 35 - 66 kvm. Preliminär byggstart är under 2023.

Läs mer om kvarteret Klapperhamn

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 60
theodor.alexandris@riksbyggen.se
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst, 042-18 66 36
kristin.vanderreep@riksbyggen.se
Louise Gran, projektledare Riksbyggen, 042-15 31 42
louise.gran@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll