Gå direkt till innehåll
Brf Storspoven i Umeå renoverar och halverar energianvändningen

Pressmeddelande -

Brf Storspoven i Umeå renoverar och halverar energianvändningen

Med hjälp av smart och innovativ teknik hjälper Riksbyggen Brf Storspoven i Umeå att genomföra en omfattande renoveringen av både tak och fasader och samtidigt göra föreningens hus mer energieffektiva. Åtgärderna beräknas minska energianvändningen med cirka 50 procent. Brf Storspoven består av sammanlagt 170 lägenheter och energibesparingarna är bra både för klimatet och för bostadsrättsföreningens ekonomi.

– Hållbarhetsfrågorna har blivit allt viktigare för oss i föreningen. Vi vill vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle och med tanke på de ökade energipriserna är vi väldigt glada att kunna starta projektet för att göra föreningens hus mer energieffektiva, säger Stefan Landström, ordförande i Brf Storspoven.

Brf Storspoven i Umeå uppfördes år 1968 och består av totalt åtta huskroppar. Arbetet inleds med ett provhus för att kunna identifiera okända förutsättningar inför genomförandet av projektet i sin helhet.

I projektet installeras nya ytskikt på fasaden där teglet kommer att plockas ner och ersättas med putsfasad som isoleras med mineralull. Husets tak kommer att renoveras, marken dräneras och montage av nya ventilationskanaler enligt den sk SmartFront-metoden installeras.

– Att hjälpa äldre bostadsrättsföreningar att genomföra åtgärder som gör deras hus mer energieffektiva är ett prioriterat arbete för Riksbyggen. Att minska våra kunders energianvändning är en del av Riksbyggens övergripande klimatmål och ett sätt att bidra till ekonomisk hållbarhet hos bostadsrättsföreningarna, säger Frida Wallgren, projektchef på Riksbyggen Ombyggnad.

Riksbyggen har hjälpt föreningen med att söka bidrag för energieffektivisering för flerbostadshus vilket också beviljades.

Läs mer om Riksbyggen Ombyggnad

För mer information:
Frida Wallgren, projektchef på Riksbyggen Ombyggnad, 090-15 96 06
Frida.Wallgren@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll