Gå direkt till innehåll
Riksbyggen planerar för 43 nya Bonum seniorbostäder i Trosa

Pressmeddelande -

Riksbyggen planerar för 43 nya Bonum seniorbostäder i Trosa

Behovet av fler bostäder för äldre ökar och Riksbyggen tar nu sitt populära koncept Bonum, för hushåll där minst en person fyllt 55 år, till Trosa. Bonum Brf Stensundet kommer att innehålla 43 lägenheter och säljstarten är planerad till våren 2023. Inflyttning beräknas kunna ske hösten 2025.

– Vi ser en stor efterfrågan på bostäder för den äldre målgruppen och med Bonum kan Riksbyggen tillföra ett nytt koncept på bostadsmarknaden i Trosa. Bonum Brf Stensundet får ett mycket bra läge med närhet till nästan allt i denna härliga hamnstad, säger Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

– Fler seniorbostäder leder också till flyttkedjor när villor och radhus frigörs dit yngre familjer kan flytta. Att bygga för äldre är också att bygga för unga, säger Åse Ringborg.

Bonum Brf Stensundet kommer att ligga med närhet till bland annat vårdcentral, apotek, folktandvård och livsmedelsaffär.

– På Riksbyggen tror vi på Trosa och ett stort intresse finns hos målgruppen både lokalt i Södermanland men även i ett större upptagningsområde mot Stockholmstrakten. Det här blir Riksbyggens första projekt i Trosa, berättar Åse Ringborg.

Om Bonum seniorboende:
Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

För mer information:
Åse Ringborg, Sälj- och marknadsansvarig Bostad Östergötland/Nyköping Riksbyggen, 011-21 95 35
asebirgitta.ringborg@riksbyggen.se

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll