Gå direkt till innehåll

Regioner: Lund

Najaden i Lund. Visualisering: Jaenecke arkitekter

Riksbyggens Bonumkoncept vinnare i Lunds kommuns markanvisningstävling

Nyligen utsåg Lunds kommun Riksbyggens förslag som vinnare i sin markanvisningstävling för området intill Råbysjön i Lund. Riksbyggens förslag var det som bäst motsvarade kriterierna för boendekoncept för äldre, arkitektur, klimatneutralitet, blandstad och genomförbarhet. 

Riksbyggens nyproducerade boende i Dalby snart slutsålda

Riksbyggens nyproducerade boende i Dalby snart slutsålda

Brf Utsikten i Dalby är bostadsrättsradhus i ett och två plan i området Påskagänget i Dalby beläget vid vackra vitsippsbackar, skog, skidspår och stora grönytor. Föreningen består av 39 lägenheter och endast 1 lägenhet är osåld. I slutet av november 2022 flyttade de första köparna in i sina nya bostäder och i juni i år flyttar resterande boende in.

Visionsbild för det kommande Västerbro. Bild: Lunds kommun

Riksbyggen förvärvar fastighet i Lund för cirka 150 nya bostäder

Fler bostäder för unga i Lund. Genom att förvärva fastigheterna Verkstaden 4 och 10 i Lund kan Riksbyggen börja planera för cirka 150 nya lägenheter i utvecklingsområdet Västerbro. Framför allt är det unga vuxna, vuxna utan barn och personer mitt i livet som är målgruppen för Riksbyggens planerade satsning.

Fr v Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, Marie Lundström, säljare Riksbyggen, Emelie Fridén, projektchef Derome Husproduktion och Thomas Skogh, projektledare, Riksbyggen.

Första spadtaget för Riksbyggens nya radhusområde i Dalby, Lund

Nu har det första spadtaget för Riksbyggens 39 radhus i Dalby, Lund, tagits och bygget är officiellt startat. Radhusen kommer att byggas i området Påskagänget i Dalbys utkant. Den första inflyttningen är planerad till hösten 2022.

Klart för byggstart av Riksbyggens nya radhusområde i Dalby, Lund

Klart för byggstart av Riksbyggens nya radhusområde i Dalby, Lund

Samtliga 39 bostadsrättsradhus i Brf Utsikten i Dalby, (Lund) är nu sålda och inom kort kommer förberedande markarbeten att påbörjas. Radhusen kommer att byggas i området Påskagänget i Dalbys utkant. Den första inflyttningen är planerad till hösten 2022.

Säljstart för Riksbyggens 39 radhus i Dalby, Lund

Säljstart för Riksbyggens 39 radhus i Dalby, Lund

Riksbyggen har nu startat försäljningen av 39 bostadsrättsradhus i Brf Utsikten i Dalby. Radhusen finns i två utföranden, i ett eller två plan, och kommer att byggas i området Påskagänget i Dalbys utkant. Den första inflyttningen är planerad till hösten 2022.

​Allt klart för Riksbyggens hyreslägenheter i Lund

​Allt klart för Riksbyggens hyreslägenheter i Lund

Med avtalen påskrivna och schaktarbeten som inleds i februari så rycker Riksbyggens projekt med totalt 228 hyreslägenheter allt närmare. Källby Vall, som projektet heter, utvecklas i samarbete med fackförbunden Byggnads och Kommunal, som går in som investerare. I den första etappen byggs två hus med 114 nya hyresrätter.

Första spadtaget för Brf Musslan i Lund

Första spadtaget för Brf Musslan i Lund

I östra Lund har en ny stadsdel växt fram. Här i Nya Linero planerar Riksbyggen nu för Brf Musslan, 24 lägenheter med 2 till 5 rum och kök. Ett symboliskt första spadtag tas på torsdag den 13 november.

Riksbyggen bygger 228 hyreslägenheter i Lund

Riksbyggen bygger 228 hyreslägenheter i Lund

I sydvästra delen av Lund, intill Klostergården och nära S:t Lars-parken, planeras nu för fyra flerfamiljshus med totalt 228 hyreslägenheter. Bostadsprojektet heter Källby Vall och utvecklas av Riksbyggen i samarbete med fackförbunden Byggnads och Kommunal, som båda går in som investerare tillsammans med Riksbyggen. Byggstarten sker i februari 2015.

Första spadtaget för nytt seniorboende i Dalby

Första spadtaget för nytt seniorboende i Dalby

På tisdag den 17 juni tas det första spadtaget för ett nytt seniorboende i Dalby. I Brf Anemonen planeras för tre hus med sammanlagt 41 lägenheter. Bakom byggandet står Riksbyggens dotterbolag Bonum.