Gå direkt till innehåll
Detaljplan klar för Riksbyggens kommande seniorbostäder i Veberöd

Pressmeddelande -

Detaljplan klar för Riksbyggens kommande seniorbostäder i Veberöd

Riksbyggen planerar för 33 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Trädgården i Veberöd, Skåne. Nu har detaljplanen för projektet vunnit laga kraft. Säljstarten är planerad att ske under våren 2023 med en planerad byggstart under hösten samma år.

– Med beslutet om detaljplanen har ett viktigt steg tagits i utvecklingen av ett mycket efterlängtat projekt. Det finns många äldre personer som bor i villa i Veberöd men som letar ett mer lättskött boende men som inte vill flytta från orten och då är våra seniorbostäder inom Bonum-konceptet ett perfekt alternativ, säger Emmie Dehn, projektledare Riksbyggen.

Läs mer om Bonum Brf Trädgården

I Veberöd väntas åldersgruppen 70-80 år öka markant de kommande tio åren. Riksbyggen har tidigare förvärvat fastigheterna som innefattar Nilssons Blomsterhandel och växthus i Veberöd.

– Hållbarhet är en viktig del i utvecklingen av projektet och vi vill knyta an till historien med handelsträdgården genom att skapa en trädgårdsliknande utemiljö och en gemensamhetslokal liknande ett orangeri berättar Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. 2015 blev Bonum marknadsledande, den aktör som byggt flest seniorbostäder i bostadsrättsform runt om i landet sedan konceptet introducerades. Idag är över 1 300 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet.

– I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att fönstren putsas. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, berättar Emmie Dehn, projektledare på Riksbyggen Bostad Sydväst.

För att verkligen ta reda på hur Veberödsborna vill ha sitt seniorboende har Riksbyggen sedan 2021 arrangerat en dialoggrupp med ett antal boende i Veberöd.

– Det har verkligen gett en värdefull input. Vi arbetar ständigt med att utveckla vårt Bonum-koncept för skapa så bra bostäder med tillhörande boendemiljö som möjligt, säger Henrik Persson.

Inflyttning är planerad att ske under 2025.

För mer information:
Emmie Dehn, projektledare Riksbyggen, 040-10 94 66
emmie.dehn@rikbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll