Gå direkt till innehåll
Från vänster: Blivande boende  Bo Nordberg, Riksbyggens vd Johanna Frelin, Nimabs vd Martin Andersson samt ordförande i byggnadsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen i Lund Björn Abelson.
Från vänster: Blivande boende Bo Nordberg, Riksbyggens vd Johanna Frelin, Nimabs vd Martin Andersson samt ordförande i byggnadsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen i Lund Björn Abelson.

Pressmeddelande -

Populärt första spadtag för Riksbyggens seniorbostäder i Veberöd i Lund

I fredags markerades starten av byggandet av Riksbyggens seniorbostäder i Veberöd i Lund med det första spadtaget. De 33 bostäderna beräknas stå redo för inflytt sista kvartalet 2025. En majoritet av de som tecknat sig för en lägenhet var på plats vid spadtaget.

Riksbyggens seniorbostäder i Veberöd i Bonum Brf Trädgården säljstartades under hösten förra året. Den 14 juni sattes spaden i marken för de 33 bostäderna som beräknas stå redo för inflytt sista kvartalet 2025. Bonum är riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till de som fyllt 55+.

De som först satte spadarna i marken är Riksbyggens vd Johanna Frelin, Björn Abelson, ordförande i byggnadsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen i Lund, Nimabs vd Martin Andersson samt köparen Bo Nordberg.

De tre småskaliga husen ligger i centrala Veberöd med inspiration från den tidigare handelsträdgården. Lägenheterna består av effektiva tvåor, lite mer generösa treor och rymliga fyror. Planlösningarna blir öppna och välplanerade med lika stort fokus på komfort som funktion. Det finns också en gemensamhetslokal som ger möjlighet till trevligt umgänge rymmer föreningen även en övernattningslägenhet som gör det enkelt för gäster att stanna över natten.

Utöver Riksbyggens vd Johanna Frelin, representanter från kommun, byggande styrelse och byggbolaget fanns många förväntansfulla köpare på plats – bland andra Bo Norberg och hans fru Ann-Christin som flyttar från hus på Ön i Limhamn och som tecknat sig för en 3:a på 86 kvadrat.

- Vi har vår dotter och våra barnbarn i Veberöd så det känns bra att få komma närmre dem. Dessutom får vi med jämna mellanrum besök av sonen och hans familj som bor i en annan del av landet och i den här föreningen finns en gästlägenhet till förfogande som vi då kan använda. Att lägenheten vi valt dessutom har bra planlösning och två balkonger, en stor inglasad balkong med kvällssol och en mindre som ligger i anslutning till köket med morgonsol, är ett stort plus, säger Bo Nordberg.

Mer om Bonum Brf Trädgården

För mer information:
Emmie Dehn, projektledare på Riksbyggen Bostad Syd, 040-10 94 66 emmie.dehn@riksbyggen.se
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd 040 - 10 94 62 henrik.persson@riksbyggen.se

Om Bonum
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, fika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar. Riksbyggens Bonumkoncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonumlägenheter.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll