Gå direkt till innehåll
Visionsbild för det kommande Västerbro. Bild: Lunds kommun
Visionsbild för det kommande Västerbro. Bild: Lunds kommun

Pressmeddelande -

Riksbyggen förvärvar fastighet i Lund för cirka 150 nya bostäder

Fler bostäder för unga i Lund. Genom att förvärva fastigheterna Verkstaden 4 och 10 i Lund kan Riksbyggen börja planera för cirka 150 nya lägenheter i utvecklingsområdet Västerbro. Framför allt är det unga vuxna, vuxna utan barn och personer mitt i livet som är målgruppen för Riksbyggens planerade satsning.

– På Riksbyggen ser vi ett stort behov av fler bostäder för unga i Lund. Vi är väldigt glada över förvärvet som är en viktig del i Riksbyggens långsiktiga satsning på fler bostäder i Lund, säger Lina Norman, affärsutvecklare på Riksbyggen Sydväst.

Västerbro är ett av de stora utvecklingsområdena i Lund och Riksbyggen äger sedan tidigare fastigheten Gustavshem 2. Riksbyggen planerar totalt för 4-5 bostadsrättsföreningar i området, med kommersiella lokaler i bottenplanet.

– Framför allt är det små, yteffektiva lägenheter som vi planerar för. Här kommer nog många unga att köpa sin första bostad. Det är ett perfekt läge central i Lund som vi tror kommer att locka många unga, säger Lina Norman.

Om Västerbro:
Västerbro är ett av Lunds viktigaste utvecklingsområden fram till 2040 – det slås fast i Lunds kommuns översiktsplan. Här ska byggas upp till 3 900 bostäder som ska varvas med arbetsplatser, butiker, kaféer, parker och kommunal service som skola och förskolor. Fastigheterna Verkstaden 4 och 10 ligger i den del av området som ingår den 2:a etappen i utvecklingen av Västerbro.

För mer information:
Anders Jeppsson, Marknadsområdeschef på Riksbyggen Skåne Sydväst, 040 326754

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll