Gå direkt till innehåll

Ämnen: Vetenskap, teknik

Johanna Bjurskog, hållbarhetschef på Riksbyggen

Riksbyggen vill att regeringen ser över reglerna för farligt avfall

Riksbyggen har tillsammans med andra aktörer i bostadsbranschen uppmärksammat regeringen på att reglerna för farligt avfall behöver ses över. - Det är viktigt att farligt avfall hanteras på ett korrekt sätt. Därför vill Riksbyggen att regeringen ger Naturvårdsverket i uppdrag för att förtydliga och förenkla regelverket, säger Johanna Bjurskog, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Från vänster: Åsa Måård, marknadsområdeschef för Riksbyggen Förvaltning i Sydost och Magnus Laneborg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Skåne och Sydost

Riksbyggen tecknar klimatkontrakt med Kalmar kommun

Kalmar har tagit ett steg mot en mer hållbar framtid genom att ingå avtal med lokala företag inom ramen för Klimatkontrakt 2030. Riksbyggen är ett av de företag som har engagerats i denna satsning och tecknat klimatavtal med kommunen.

Anita och Åke Vänman - nyinflyttade i Brf Lövöbacken 1 i Holmsund

Först på plats i Brf Lövöbacken 1 i Holmsund

Det har knappt gått ett år sedan första spadtaget togs för Brf Lövöbacken 1 i Holmsund utanför Umeå. I veckan var det dags för de första att flytta in i sina nya lägenheter. Ett par av de som gjorde sina första flyttlass var Anita och Åke Vänman som flyttar från villa till sin nya lägenhet på tre rum och kök.

Riksbyggen lanserar ny digital tjänst inom teknisk förvaltning – Replano

Riksbyggen lanserar ny digital tjänst inom teknisk förvaltning – Replano

Som en av de större aktörerna inom fastighetsförvaltning lanserar Riksbyggen en ny tjänst - Replano, för att skapa, simulera och löpande planera det långsiktiga planerade underhållet och ta fram en underhållsplan för budget och bokslut. Replano vänder sig till alla bostadsrättsföreningar, men är i en första version framtagen för bostadsrättsföreningar med 1-2 byggnader.

Prisdialogen beviljar förlängda medlemskap

Prisdialogen beviljar förlängda medlemskap

Vid Prisdialogens senaste styrelsemöte, den 13 december, beviljade styrelsen förnyat medlemskap för Vattenfall i Motala/Askersund respektive Vänersborg. Vattenfall i Motala/Askersund har varit medlemmar i Prisdialogen sedan 2014. Därmed har 47 medlemmar beviljats förlängt medlemskap för 2024.

Kvarteret Kornknarren i Västerås.

Riksbyggens kvarter Kornknarren nominerad till arkitekturpris i Västmanland

Varje år delar Sveriges arkitekter i Västmanland ut ett arkitekturpris. I år är Riksbyggens kvarter Kornknarren en av de fem nominerade bidragen till Arkitekturpriset 2024. Priset tilldelas ett arkitektoniskt projekt och projektet ska vara genomfört i Västmanland de senaste fem åren. Vinnaren offentliggörs våren 2024.

Årets mest hållbara bostadsrättsförening finns i Nyköping

Årets mest hållbara bostadsrättsförening finns i Nyköping

Bostadsrättsföreningen Brf Stallet Oppeby i Nyköping har utsetts som vinnare i Årets hållbarhetsförening. Föreningen prisas bland annat för sina satsningar på biologisk mångfald, energisparande åtgärder och gemensamma aktiviteter. Under en prisceremoni i Stockholm utsågs Brf Stallet Oppeby som vinnare i Årets hållbarhetsförening - en tävling som arrangeras av Riksbyggen.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Gällivare, Kiruna och hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Gällivare, Kiruna och hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. Riksbyggen visar upp Brf Sjöparken i Gällivare och Brf Glasbjörken i Kiruna.

Brf Liljekonvaljen

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Kalmar och hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Kalmar visar Riksbyggen Brf Callmare Fästning,  Brf Liljekonvaljen och Brf Fredriks Udde.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Norrtälje och hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Norrtälje och hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Norrtälje visar Riksbyggen seniorbostäder i Bonum Brf Havslängtan.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Eskilstuna och hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Eskilstuna och hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Eskilstuna visar Riksbyggen Brf Åstråket.

I helgen visar Riksbyggen bostäder över hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder över hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter.

Fr v: Mari-Louise Persson, Riksbyggen,  Mattias Sikström, Stena Fastigheter,  Carina Tollmar, E.ON, Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro, Maria Dimming, SBB

Aktörsgemensam hållbarhetsvision för Trädgårdsstaden i Bro Mälarstad

Effektivitet, flexibilitet och lokalt producerad energi. Det är ledorden i den vision och hållbarhetsambition för Trädgårdsstaden som på tisdagen signerades av kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro samt hållbarhetscheferna för energibolaget E.ON och för byggbolagen Riksbyggen, SBB och Stena Fastigheter.

Brf Viva, Guldheden, är ett exempel på Riksbyggens arbete på ett långsiktigt och mer hållbart bostadsbyggande i Göteborg.

Riksbyggen ansluter sig till Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande

Riksbyggen är ett av de företag som anslutit sig till Göteborgs plattform för ett klimatneutralt byggande. Det är en lokal plattform initierad av Business Region Göteborg. Här samlas hela värdekedjan inom bygg- och fastighetsbranschen för att tillsammans med Göteborgs Stad och akademin hitta nya lösningar som kan ge en snabbare omställning till klimat neutralt byggande.

Bostadspolitiken 2022 – 5 Minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Bostadspolitiken 2022 – 5 Minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Under 2022 svängde det om rejält på bostadsmarknaden, Sverige fick en ny bostadsminister och regeringens utredare lämnade förslag om startlån för förstagångsköpare. Johanna Bjurskog sammanfattar det bostadspolitiska året som gått och blickar framåt på 2023.

Riksbyggen Brf Kallhällshus nr 1 och Brf Doktorn är årets mest hållbara bostadsrättsföreningar i Stockholmsområdet.

Brf Kallhällshus nr 1 och Brf Doktorn är årets mest hållbara bostadsrättsföreningar i Stockholm

Brf Doktorn i Fruängen har investerat i solceller som beräknas producera 1,5 gånger den elektriska energi som föreningen gör av med. Nu har Brf Doktorn utsetts som en av två bostadsrättsföreningar till Årets Hållbarhetsförening i Stockholm inom Riksbyggen. Den andra lokala vinnaren Riksbyggen Brf Kallhällshus nr 1 har också gjort mycket för att bli mer hållbar, till exempel har Brf Kallhällshus nr

Visa mer