Gå direkt till innehåll
Prisdialogen beviljar förlängda medlemskap

Pressmeddelande -

Prisdialogen beviljar förlängda medlemskap

Vid Prisdialogens senaste styrelsemöte, den 13 december, beviljade styrelsen förnyat medlemskap för Vattenfall i Motala/Askersund respektive Vänersborg.

Vattenfall i Motala/Askersund och Vänersborg har varit medlemmar i Prisdialogen sedan 2014. Därmed har 47 medlemmar beviljats förlängt medlemskap för 2024.

– Det är glädjande att nu kunna välkomna Vattenfall i Motala/Askersund och Vänersborg som medlemmar även 2024. Vattenfall är en av landets största fjärrvärmeleverantörer och var en av de första att ansluta sig till Prisdialogen i dess begynnelse, säger Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta och ordförande för Prisdialogens styrelse.

Prisdialogen förlorade även en medlem då Uddevalla Energi har valt att inte förnya sitt medlemskap.

– Det är naturligtvis tråkigt att tappa en medlem som Uddevalla Energi. Vi kommer dock fortsätta att hålla kontakten med Uddevalla och hoppas att snart få återse dem som medlem i Prisdialogen, fortsätter Anders Nordstrand.

Om Prisdialogen
Syftet med Prisdialogen är att stärka fjärrvärmekundens ställning på värmemarknaden och att öka förtroendet för fjärrvärmeföretagens prissättning. Det är ett initiativ för en positiv utveckling av värmemarknaden som gynnar både kunder och leverantörer. Prisdialogen har funnits sedan 2013. År 2023 omfattar Prisdialogens drygt 70 procent av de totala fjärrvärmeleveranserna. Här listas alla medlemmar i Prisdialogen.

Bakom Prisdialogen står Sveriges Allmännytta (tidigare SABO), Riksbyggen, Fastighetsägarna Sverige och branschorganisationen Energiföretagen Sverige. Läs mer på www.prisdialogen.se.

Mer information
Christian Holtz, kanslichef, Prisdialogen, 072-915 5475, kansliet@prisdialogen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31