Gå direkt till innehåll
Anita och Åke Vänman - nyinflyttade i Brf Lövöbacken 1 i Holmsund
Anita och Åke Vänman - nyinflyttade i Brf Lövöbacken 1 i Holmsund

Pressmeddelande -

Först på plats i Brf Lövöbacken 1 i Holmsund

Det har knappt gått ett år sedan första spadtaget togs för Brf Lövöbacken 1 i Holmsund utanför Umeå. I veckan var det dags för de första att flytta in i sina nya lägenheter. Ett par av de som gjorde sina första flyttlass var Anita och Åke Vänman som flyttar från villa till sin nya lägenhet på tre rum och kök.

- Vi är oerhört glada över att ha hittat vårt nya hem här i Holmsund. Standarden i lägenheten är verkligen i toppklass och vi har längtat efter att flytta in sedan vi köpte den 2021. Nu slipper vi snöskottning och renoveringsbehov, vilket gör livet mer bekvämt och enkelt. Efter att ha bott i hus i området i många år känns det här helt rätt. Underbart med den vackra skogen precis intill vårt nya hem, samtidigt nära till det mesta. Det känns också bra och roligt att vårt hus såldes till ett ungt par, nu ser vi fram emot att skapa många minnen här i vår nya trea, säger Anita Vänman.

Föreningen består av 24 lägenheter, mellan två till fyra rum och kök, fördelade på två hus med vardera fyra våningar. Husen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

Lägenheterna sålde snabbt slut efter säljstarten i slutet av 2021 och enligt Jenny Elveljung, sälj och marknadsansvarig på Riksbyggen i Norr, beror det på flera saker.

- Läget med promenadavstånd till både badhus, gym och bibliotek och bra kommunikationer till och från Umeå samt det faktum att alla lägenheterna har inglasad balkong i söderläge har gjort dem väldigt attraktiva, säger Jenny Elveljung.

Riksbyggen har skapat en trivsam miljö som uppmuntrar social samvaro i föreningen och det finns gemensamhetslokal för släktträffar, barnkalas eller styrelsemöte. Projektet är efterlängtat och det första för Riksbyggens del på länge. Men Riksbyggen är inte nya aktörer på orten då man fortfarande förvaltar bostadsrätterna som vi byggdes 1952.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 090-15 96 07
lars.lundgren@riksbyggen.se
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-15 96 03
jenny.elveljung@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll