Gå direkt till innehåll
Riksbyggen lanserar ny digital tjänst inom teknisk förvaltning – Replano

Pressmeddelande -

Riksbyggen lanserar ny digital tjänst inom teknisk förvaltning – Replano

Som en av de större aktörerna inom fastighetsförvaltning lanserar Riksbyggen en ny tjänst - Replano, för att skapa, simulera och löpande planera det långsiktiga planerade underhållet och ta fram en underhållsplan för budget och bokslut. Replano vänder sig till alla bostadsrättsföreningar, men är i en första version framtagen för bostadsrättsföreningar med 1-2 byggnader.

I december sjösattes Riksbyggens nya tjänst Replano, som är en prenumerationstjänst utan bindningstid. Replano är en enkel och kostnadseffektiv tjänst som hjälper bostadsrättsföreningar att snabbt komma igång och jobba med sitt planerade underhåll och få tillgång till digital rådgivning från experter inom teknisk förvaltning.

Underhållsplan skapas med avancerad teknik och öppen data
Underhållsplanen skapas utifrån ett antal frågor och data som hämtas från leverantörer såsom Lantmäteriet och andra återförsäljare där öppen data finns. Replano använder GPS-koordinater och en smart datoralgoritm som kan känna igen bilder för att till exempel räkna ut hur stor ytan är på fasad och tak. Den här tekniken är mer exakt än att bara använda vanliga kartor då den använder riktiga satellitbilder och kan räkna ut saker i realtid.

- Replano är ett komplement till våra befintliga tjänster inom teknisk förvaltning som bygger på analyser och kundintervjuer där vi kartlagt vilka effekter en digital tjänst som denna kan ge. Vi tror att vi har en tjänst som väl möter det denna målgrupp efterfrågar, säger Anna Rosén, affärsutvecklare på Riksbyggen.

Enkel prenumerationstjänst med access till experter
Replano kan användas både från mobil och dator och ger tillgång till Riksbyggens experter inom teknisk förvaltning mot en tilläggskostnad om det skulle behövas. Användaren kan enkelt boka tid för ett videosamtal och få rådgivning. Tjänsten ger användaren hjälp med underhållsplaneringen utifrån bostadsrättsföreningens behov. Replano är en prenumerationstjänst på månadsbasis utan bindningstid som fokuserar på de större kostnadsdrivande posterna.

Med Replano går det att planera från dagens datum och 50 år framåt och tjänsten samlar all information på ett och samma ställe och ger en tydlig bild över vilket underhåll som ska göras, när det ska göras och vad det kommer att kosta.

- Med Replano ha vi fokuserat på att förenkla och se till att användaren kommer igång snabbt men fortfarande med fokus på kvalitet och rimliga uppskattningar. Kunden håller sedan själv planen uppdaterad men kan nyttja Riksbyggens förvaltare för rådgivning eller hjälp med de utmaningar de ställs inför, säger Stellan Björnlund, ämnesexpert inom underhållsplanering på Riksbyggen.

Riksbyggen förvaltar över 200 000 bostadsrätter i cirka 4 400 bostadsrättsföreningar runt om i landet.

Mer information om Replano

För mer information:
Anna Rosén, Affärsutvecklare på Riksbyggen Fastighetsförvaltning, 08-698 41 99, anna.rosen@riksbyggen.se
Helena Wester, Leverans- och utvecklingschef på Riksbyggen Fastighetsförvaltning, 08 - 508 912 97,helena.wester@riksbyggen.se
Stellan Björnund, Processansvarig och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen Fastighetsförvaltning, 08-698 41 26,
stellan.bjornlund@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31