Gå direkt till innehåll
Från vänster: Åsa Måård, marknadsområdeschef för Riksbyggen Förvaltning i Sydost och Magnus Laneborg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Skåne och Sydost
Från vänster: Åsa Måård, marknadsområdeschef för Riksbyggen Förvaltning i Sydost och Magnus Laneborg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Skåne och Sydost

Pressmeddelande -

Riksbyggen tecknar klimatkontrakt med Kalmar kommun

Kalmar har tagit ett steg mot en mer hållbar framtid genom att ingå avtal med lokala företag inom ramen för Klimatkontrakt 2030. Riksbyggen är ett av de företag som har engagerats i denna satsning och tecknat klimatavtal med kommunen.

Inom ramen av programmet Klimatneutrala städer 2030, har Kalmar inlett sin resa mot en mer klimatneutral kommun genom att etablera avtal med lokala företag. Nyligen ingick nio företag och organisationer, varav Riksbyggen är en, partnerskap med Kalmar kommun för att gemensamt arbeta mot minskade klimatavtryck.

De företag som tecknat avtal med Kalmar kommun kommer regelbundet att träffas och dela med sig, lära, mäta och hitta vägar för att tillsammans minska utsläppen.

- Riksbyggen är stolta över att ha tecknat klimatavtal med Kalmar kommun. Vi är glada att vara en del i arbetet där kommun tillsammans med invånare och lokala företag arbetar mot ökad hållbarhet, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Skåne och Sydost.

Fler hållbarhetsområden kommer att adresseras under året bland annat byggmaterial, industriell symbios samt krav och uppföljning av arbetet.

- Genom klimatavtalen skapar vi förutsättningar för dialog och utbyte av innovationer, utmaningar och lösningar. Kalmar kommun tar initiativ för att tillsammans med sina invånare, aktiva företag och organisationer inom kommunen arbeta mot ökad hållbarhet, säger Anders Almqvist, strateg för EU- och Internationella frågor på kommunen.

För mer information:
Magnus Laneborg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Skåne och Sydost, 0480 - 578 31, magnus.laneborg@riksbyggen.se
Åsa Måård, marknadsområdeschef för Riksbyggen Förvaltning i Sydost, 0480 - 578 49, asa.maard@riksbyggen.se

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31