Gå direkt till innehåll

Ämnen: Lokal/regional påverkan

Christian Bengtzelius, föreningschef på Riksbyggen

Riksbyggens förslag på åtgärder under politiskt möte om byggbranschen

Den 28 september har Riksbyggen, tillsammans med andra aktörer i byggbranschen, blivit inbjudna av Socialdemokraternas Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson, och Jennie Nilsson, bostadspolitisk talesperson, till ett möte om det akuta läget för bostadsbyggandet. Riksbyggen är positiva till initiativet och har sedan tidigare efterlyst flera åtgärder från regeringen.

Riksbyggen och Skellefteå kommun fokuserar på social hållbarhet i framtida boenden

Riksbyggen och Skellefteå kommun fokuserar på social hållbarhet i framtida boenden

Den 15 mars arrangerade Skellefteå kommun ett seminarium tillsammans med flera aktörer om samhällsutvecklingen och det framtida boendet i kommunen. Riksbyggens vd Johanna Frelin var på plats och berättade om hur Riksbyggen bidrar med tankar och exempel kring hur en snabbväxande kommun kan bygga bostäder med fokus på social hållbarhet.

Pressinbjudan: Elever visar deras tankar kring kv Urmakaren i Ystad

Pressinbjudan: Elever visar deras tankar kring kv Urmakaren i Ystad

På kv Urmakaren i Ystad planerar Riksbyggen för cirka 450 nya bostäder. Den 10 februari bjuder Riksbyggen in till en pressträff i samarbete med Källan förskola & skola och Ystad Gymnasium, Turism- & Hotell linjen. Eleverna på Källan visar upp arbeten som gjorts kring ett temat ”Framtidens boende”.

Åtgärder för ökat bostadsbyggande – 5 minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Åtgärder för ökat bostadsbyggande – 5 minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Länsstyrelserna har fått i uppdrag av regeringen att redovisa vilka åtgärder de genomfört tillsammans med kommunerna för att främja ett ökat bostadsbyggande. Johanna Bjurskog berättar om uppdraget och om några av de åtgärder som Riksbyggen vill se för ett ökat bostadsbyggande, till exempel initiativet Bygg i Tid.

Kvarteret Urmakaren i Ystad.

Pressinbjudan: Julmingel med Riksbyggens planer för kv Urmakaren i Ystad

På kv Urmakaren i Ystad planerar Riksbyggen för cirka 450 nya bostäder. Den 4 december bjuder Riksbyggen in till en pressträff med information om de kommande bostadsplanerna. Riksbyggens spännande samarbete med Källan förskola & skola presenteras också. Senare samma dag bjuder även Riksbyggen in till Julmingel för boende runtomkring.

Inga konkreta bostadspolitiska förslag i regeringens budget

Inga konkreta bostadspolitiska förslag i regeringens budget

Regeringen har presenterat budgeten för 2023. Bland annat vill regeringen möjliggöra för fler att äga sitt boende, förenkla reglerna för att bygga, ge incitament till ökat byggande och öka tillgången till byggbar mark.

Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen, Johanna Frelin, vd för Riksbyggen och Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

Riksbyggen välkomnar Andreas Carlson som ny bostadsminister

Idag har statsminister Ulf Kristersson presenterat sin regering med Andreas Carlson (kd) som ny bostadsminister. I regeringsförklaringen framhölls att amorteringskravet följs upp med berörda myndigheter, vilket Riksbyggen tycker är positivt.

Fler bostäder och rimliga villkor för unga vuxna

Fler bostäder och rimliga villkor för unga vuxna

Riksbyggen vill öka ungas möjligheter att själva vara med och opinionsbilda i frågor om deras boende. Nu startas Bopinion, en plattform för unga samhällsutvecklare som bjudits in att diskutera aktuella frågeställningar och samarbetsformer. På det första mötet diskuterades finansieringsfrågor, olika regelverk men också frågor om hur unga vill bo och vilka tjänster unga efterfrågar i sitt boende.