Gå direkt till innehåll
Kvarteret Urmakaren i Ystad.
Kvarteret Urmakaren i Ystad.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Julmingel med Riksbyggens planer för kv Urmakaren i Ystad

På kv Urmakaren i Ystad planerar Riksbyggen för cirka 450 nya bostäder. Den 4 december bjuder Riksbyggen in till en pressträff med information om de kommande bostadsplanerna. Riksbyggens spännande samarbete med Källan förskola & skola presenteras också. Senare samma dag bjuder även Riksbyggen in till julmingel för boende runtomkring.

– Utvecklingen av kvarteret Urmakaren är ett av de största bostadsutvecklingsprojekten i Ystad just nu. Det blir ett rejält tillskott på bostadsmarknaden i Ystad och just nu befinner vi oss i en spännande fas, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Skåne.

Theodor Alexandris deltar och pressträffen och berättar om Riksbyggens kommande bostäder och tidsplanen framåt.

– Nya bostäder innebär också ökad rörlighet på bostadsmarknaden, särskilt med tanke på det stora antal seniorbostäder som Riksbyggen planerar att uppföra i Ystad, Theodor Alexandris.

Läs mer om Bonum Brf Urmakaren.

Hållbarhetsarbete i samarbete med Källan förskola & skola
Inom ramarna för samarbetet görs bland annat en stadsodling tillsammans med eleverna som också fått vara med och berätta om framtidens boende Hållbarhet är en viktig del genom Riksbyggens bostadsprojekt. Riksbyggen samarbetar med Källan förskola & skola som en del av det sociala- och miljömässig hållbarhetsarbetet.

– Eleverna har varit med och planterat och målat i den kommande stadsodlingen. De har också fått vara med beskriva sina tankar om hur de ser på framtidens boende. Vi har valt ut tre av FN:s globala hållbarhetsmål som utgångspunkt, säger Eva Hansson, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen har även startat ett samarbete med Ystad Gymnasium och elever som går Turismlinjen.

–Vi har startat ett arbete med hur vi kan attrahera en ”icke Ystadbo” att flytta in i Riksbyggens, fortsätter Eva Hansson

På kv Urmakaren har Riksbyggen även startat en biodling. Den 4 december händer det mycket på kv Urmakaren.

– Riksbyggen anordnar även ett julmingel där både grannar runtom, allmänheten samt skolan välkomnas. Riksbyggen bjuder på julmusik, tomte och varm glögg, berättar Eva Hansson.

Varm välkomna till pressträffen!

När: 4 december med start kl 12.30
Plats:
Korsningen Disponentgatan/Fridhemsvägen, Ystad.

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34
Eva Hansson, projektledare, Riksbyggen, 0730-81 34 28 eva.hansson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31