Gå direkt till innehåll
Riksbyggen och Skellefteå kommun fokuserar på social hållbarhet i framtida boenden

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Skellefteå kommun fokuserar på social hållbarhet i framtida boenden

Den 15 mars arrangerade Skellefteå kommun ett seminarium tillsammans med flera aktörer om samhällsutvecklingen och det framtida boendet i kommunen. Riksbyggens vd Johanna Frelin var på plats och berättade om hur Riksbyggen bidrar med tankar och exempel kring hur en snabbväxande kommun kan bygga bostäder med fokus på social hållbarhet.

Skellefteå kommun kommer att fördubbla antalet invånare de kommande 20 åren. Det kommer att byggas många nya bostäder under en kort period. Den 15:e mars anordnade kommunen ett seminarium under visionen ”En hållbar plats för en bättre vardag”. Tanken med seminariet var att diskutera hur bostadsutvecklare offentlig sektor tillsammans med föreningsliv, civilsamhälle och privata bostadsutvecklare kan skapa ett socialt hållbart samhälle. Seminariet arrangerades i samband med att Solar Egg, av konstnärerna Bigert och Bergström för Riksbyggen, finns i Skellefteå.

- Vi är mycket glada över vårt gemensamma seminarium med Riksbyggen där vi tillsammans sätter fokus på social hållbart kopplat till bostadsbyggande i en väldigt snabbväxande kommun. Social hållbarhet hamnar ibland i skymundan, samtidigt som det är en fråga som vi tror är avgörande för ett attraktivt Skellefteå i framtiden, säger Helena Renström, marknadschef på Skellefteå kommun, säger Helena Renström, marknadschef på Skellefteå kommun.

Riksbyggen utvecklar över 300 bostadsrätter i Skellefteå
Som en långsiktig aktör på bostadsmarknaden i norr så bidrar Riksbyggen med över 300 bostadsrätter i samband med den samhällsomvandling som pågår i Skellefteå. En del av bostäderna är färdigställda, såsom Brf Viktoriastrand och en del är i pågående produktion såsom Brf Utsikten. Riksbyggen planerar också för Brf Kapella och Brf Hjortrongränd. Samtliga bostäder uppförs enligt Miljöbyggnad nivå silver och har en hög ambition gällande social hållbarhet.

- Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare och vi är i allra högsta grad med och bidrar med bostäder till Skellefteå. I vår bostadsutveckling finns en mängd olika sociala hållbarhetsåtgärder såsom samlingslokaler för föreningen, övernattningslägenheter för gäster och ibland en gemensam cykelverkstad. Vi vill uppmuntra social hållbarhet så vi försöker göra det enkelt att dela i föreningarna vi bygger, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

För mer information
Lars Lundgren, Marknadsområdeschef Bostad Norr, lars.lundgren@riksbyggen.se 090 - 15 96 07
Lina Öien, chef för hållbar utveckling, lina.oien@riksbyggen.se070-698 41 36

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll