Gå direkt till innehåll

Regioner: Västernorrland

Brf Övikshus 6: Ordförande Göran Ögren tillsammans med Tove Granberg och Göran Löfroth

Brf Övikshus 6 i Örnsköldsvik är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Brf Övikshus 6 på Vintergatan i Örnsköldsvik, med 151 lägenheter uppförda 1963 har under en längre tid lagt fokus på att bli mer hållbara. Till exempel har föreningen genomfört många trivsel- och trygghetsskapande åtgärder samt haft fokus på energi och kostnadssparande investeringar. Nu har Övikshus 6 utsetts till Årets Hållbarhetsförening inom Marknadsområde Umeå av Riksbyggen.

Riksbyggen Bonum Brf Grönbodal

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Sundsvall och över hela landet

Söndagen den 23 april mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning av bostadsprojekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 41 projekt på 24 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter, seniorbostäder samt boenden med äganderätt. I Sundsvall visar Riksbyggen Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Sundsvall och hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Sundsvall och hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Sundsvall visar Riksbyggen seniorbostäder i Bonum Brf Grönbodal.

Solcellsanläggning ger Brf Örnsköldsvikshus halva årsanvändningen av el

Solcellsanläggning ger Brf Örnsköldsvikshus halva årsanvändningen av el

Brf Örnsköldsvikshus 2 har gjort en storsatsning på solceller i samband med ett takbyte. Sammanlagt är det åtta huskroppar som fått nya plåttak och samtidigt har 1 200 kvm solceller installerats. Föreningen beräknas nu kunna producera 110 000 – 120 000 kWh/år egen el. Uppskattningsvis motsvarar detta halva fastighetselen för föreningen på årsbasis.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Sundsvall och över hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Sundsvall och över hela landet

Den 25 september mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 29 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Sundsvall visar Riksbyggen seniorbostäder i Bonum Brf Grönbodal.

Första spadtaget för Riksbyggens seniorbostäder i Sundsvall, i Bonum Brf Grönbodal. Fr v. Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor, Niklas Säwén, v. ordf. i kommunstyrelsen, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Christina Normelli, blivande boende.

Riksbyggen bygger 1 500 nya bostäder i norra Sverige

Under våren sätter Riksbyggen spaden i marken för ett antal nya bostadsprojekt i norra Sverige. Det är starten för Riksbyggens ökade bostadsbyggande i norr. Under de kommande åren ska Riksbyggen bygga cirka 1 500 bostäder i landets norra delar och redan i vår påbörjas nya bostäder i Umeå, Skellefteå, Arjeplog, Svenstavik och Sundsvall.

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall

Den 12 maj är det officiell byggstart av Riksbyggens 31 seniorlägenheter i Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall. Med och tar det första spadtaget är Niklas Säwén, vice ordf. i kommunstyrelsen, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor som är entreprenör i projektet. Inflyttningen är planerad till februari 2024.

Klart för byggstart av Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall

Klart för byggstart av Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall

På kort tid har Riksbyggen sålt 16 av 31 lägenheter i Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall, vilket innebär att det nu är klart att starta genomförandet av projektet. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och det officiella första spadtaget planeras att tas under våren 2022. Inflyttningen är planerad till februari 2024.

Brf Örnsköldsvikshus 2 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Västernorrland

Brf Örnsköldsvikshus 2 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Västernorrland

Brf Örnsköldsvikshus 2 är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen bytt ut alla ljuskällor till LED, omvandlat en del av gräsmatta till en blomsteräng och är nu i startgroparna för att installera solceller. Nu har Brf Örnsköldsvikshus 2 utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Västernorrland inom Riksbyggen.

Yvonne Westerlund, affärsutvecklare Riksbyggen och Mikael Löthstam, kommunstyrelsens ordförande i Hudiksvall.

Riksbyggen och Hudiksvalls kommun i samarbete om särskilt boende för äldre

Nu inleder Riksbyggen och Hudiksvalls kommun ett samarbete för att ta fram ett beslutsunderlag för byggandet av ett särskilt boende för äldre med 100 lägenheter. Det nya särskilda boendet planeras att vara inflyttningsklart under första kvartalet 2023 och med upplåtelseformen Kooperativ Hyresrättsförening.

Riksbyggen Bonum-koncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år.

Riksbyggen förvärvar fastighet i Sundsvall av Mitthem

Riksbyggen har förvärvat fastigheten Snedhörnet 1 på Dalgatan i Sundsvall av Mitthem. Planen är att bygga 35-40 seniorbostadsrätter inom Riksbyggens Bonum-koncept på fastigheten. Riksbyggen räknar med att starta försäljningen redan under 2021.

Riksbyggen möjliggör 15 elevplatser riktat till de elever som behöver det som mest på Hagaskolan.

Läxhjälpen till Sundsvall med stöd av Riksbyggen

På Hagaskolan i Sundsvall finns från och med nu Läxhjälpen på plats och erbjuder 15 elevplatser för de som mest behöver stöd för att klara skolgången. Riksbyggen är en av Läxhjälpens huvudpartners och det är genom det stödet som verksamheten kan starta i Sundsvall.

Riksbyggen flyttar till nya lokaler i Sundsvall

Riksbyggen flyttar till nya lokaler i Sundsvall

Den 1 mars flyttar Riksbyggen in i nya lokaler på Heffnersvägen 34, på Norra Kajen i Sundsvall. Fastighetsägaren Diös uppgraderar just nu lokalerna till en modern kontorsmiljö.

Hållbarhet i praktiken i den framtida staden

Hållbarhet i praktiken i den framtida staden

Hur kan vi bygga städer med attraktionskraft där planetens framtid samtidigt prioriteras? Det hållbara samhället sätts i fokus under Bizbuz, Skellefteås näringslivsvecka. – Det handlar om att vidta faktiska åtgärder för att kunna göra skillnad, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.