Gå direkt till innehåll
Britt Berglund och Lars Johansson,  nyinflyttade i norra Sveriges första Bonumförening i Sundsvall.
Britt Berglund och Lars Johansson, nyinflyttade i norra Sveriges första Bonumförening i Sundsvall.

Pressmeddelande -

Nu flyttar de första in i norra Sveriges första Bonumförening i Sundsvall

I veckan välkomnar Riksbyggen de första att flytta in i sina nya boenden i Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall. Bonum Brf Grönbodal byggstartades våren 2022 och rymmer 31 lägenheter.

Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall är del av Riksbyggens Bonumkoncept som vänder sig till de som är 55+. Föreningen rymmer 31 lägenheter mellan 2-4 rum och kök, från 54 till 97 kvadratmeter. Riksbyggens Bonumkoncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonumlägenheter runt om i landet.

Norra Sveriges första Bonumprojekt
Bonum Brf Grönbodal är det första Bonumprojektet i norra Sverige. Föreningen ligger på ett centralt läge vid Grönborgsgatan och Dalgatan på Västermalm i Sundsvall med närhet till promenadstråk längs Selångersån, natursköna parkområden och city med butiker, restauranger och caféer. De 31 lägenheterna har högt i tak, stora fönster och rymliga inglasade balkonger.

I veckan hämtar 37 nya boende ut nycklarna till sina nya lägenheter och enbart sex lägenheter finns nu kvar till försäljning.

– Förutom väldigt fina lägenheter och att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt. Många som flyttar till en Bonumförening vittnar om att de får många nya vänner i föreningen. Bonum gör det möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Norr.

Britt Berglund och Lars Johansson är nya boende som hämtat ut nycklarna till sin lägenhet på 81 kvadrat på tredje våningen.

– Det känns roligt att äntligen få flytta in här, lägenheten är verkligen fin och för oss känns det perfekt med det centrala läget. Vi ser fram emot att lära känna nya grannar, kunna promenera i fina närområden och bara njuta på balkongen, säger Britt Berglund.

Om Bonum
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, fika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar. Riksbyggens Bonumkoncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonumlägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt

Läs mer om Bonum Brf Grönbodal
Läs mer om Bonum seniorboende

För mer information:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr, 090-15 96 03 jenny.elveljung@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll