Gå direkt till innehåll
Första spadtaget för Riksbyggens seniorbostäder i Sundsvall, i Bonum Brf Grönbodal. Fr v. Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor, Niklas Säwén, v. ordf. i kommunstyrelsen, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Christina Normelli, blivande boende.
Första spadtaget för Riksbyggens seniorbostäder i Sundsvall, i Bonum Brf Grönbodal. Fr v. Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor, Niklas Säwén, v. ordf. i kommunstyrelsen, Johanna Frelin, vd Riksbyggen och Christina Normelli, blivande boende.

Pressmeddelande -

Riksbyggen bygger 1 500 nya bostäder i norra Sverige

Under våren sätter Riksbyggen spaden i marken för ett antal nya bostadsprojekt i norra Sverige. Det är starten för Riksbyggens ökade bostadsbyggande i norr. Under de kommande åren ska Riksbyggen bygga cirka 1 500 bostäder i landets norra delar och redan i vår påbörjas nya bostäder i Umeå, Skellefteå, Arjeplog, Svenstavik och Sundsvall.

– Vi ser en stor efterfrågan på fler bostäder på många orter över hela norra Sverige. Riksbyggen ökar nu takten i vårt långsiktiga bostadsbyggande i norr och i ”pipen” finns cirka 1 500 nya hållbara bostäder, från Sundsvall till Kiruna, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Riksbyggen har sedan tidigare pågående bostadsproduktion på många orter i norra Sverige sedan många år. I de kommande planerna finns flera orter där Riksbyggen inte byggt bostäder i modern tid.

– Det är mycket spännande som händer i norra Sverige just nu och en intressant resa som vi på Riksbyggen vill vara en del av. När samhällen utvecklas och förändras så behövs nya bostäder och där kan vi bidra ännu mer nu när vi ökar takten ytterligare. Dessutom är vi nu aktiva på orter där vi inte byggt på väldigt länge och där är våra kooperativa hyresrättsföreningar (KHF) i Arjeplog och Svenstavik är mycket bra exempel på när vi bidrar med samhällsnytta, säger Lars Lundgren.

Men det kan bli mer än de 1 500 bostäderna som nu är på gång.

– Ja, vi letar hela tiden efter nya lägen att bygga i så det kan absolut bli mer än de bostäder som vi nu planerar för, säger Lars Lundgren.

Här sätter Riksbyggen spaden i marken under våren:

Brf Lövöbacken, Umeå.
Antal bostäder: 24
Prel inflyttning: Höst 2023
Första spadtag i mars.

KHF Berg, Svenstavik
Antal bostäder: 24
Prel inflyttning: Vinter 23/24
Första spadtag i april.

Bonum Brf Grönbodal, Sundsvall, seniorbostäder
Antal bostäder: 31
Prel inflyttning: Vår 2024
Första spadtag i maj

KHF Arjeplog
Antal bostäder: 48
Prel inflyttning: Vinter 2024
Första spadtaget tas i juni.

Brf Utsikten, Skellefteå
Antal bostäder: 75
Prel inflyttning: Vår 2024
Första spadtaget planeras till hösten 2022.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll