Gå direkt till innehåll
Brf Örnsköldsvikshus 2 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Västernorrland

Pressmeddelande -

Brf Örnsköldsvikshus 2 är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Västernorrland

Brf Örnsköldsvikshus 2 är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen bytt ut alla ljuskällor till LED, omvandlat en del av gräsmatta till en blomsteräng och är nu i startgroparna för att installera solceller. Nu har Brf Örnsköldsvikshus 2 utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Västernorrland inom Riksbyggen.

– Det känns fantastiskt roligt att vi i Brf Örnsköldsvikshus 2 blivit Årets Hållbarhetsförening i Västernorrland. Det är ett kvitto på allt arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen. Det har gjorts många kloka beslut genom åren som visat sig vara hållbara, säger Hans Delen, ordförande i Brf Örnsköldsvikshus 2.

Cirka 350 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen, vilket är rekord.

– Det är både roligt och viktigt att intresset för hållbarhet ökar i bostadsrättsföreningarna. Ungefär en miljon lägenheter i Sverige är bostadsrätter och det finns en enorm potential i att göra det här bostadsbeståndet mer hållbart. Stort grattis till Brf Örnsköldsvikshus 2 som gjort ett fantastiskt arbete, säger Veronica Söderberg marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Västernorrland

Några exempel på hållbarhetsåtgärder som Brf Örnsköldsvikshus 2 gjort:

  • Bytt ut alla ljuskällor till energisnål LED-belysning.
  • Bytt till välisolerade fönster.
  • Förbättrat källsorteringen.
  • Omvandlat en del av gräsmatta till en blomsteräng.
  • Satt upp en fågelholk.
  • Ordnat sociala sammankomster för boende, kontinuerligt.

BRF Örnsköldvikshus 2 består av 8 byggnader med 83 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1950.

Juryns motivering:

"Med hållbarhetsåtgärder från det lilla till det stora så har föreningen visat ett stort engagemang för hållbara idéer. Flertal år har föreningen gjort mycket. I de åtgärder föreningen valt så har de alltid varit det hållbara alternativet till lösning.

Bland annat har föreningen bytt ut alla ljuskällor till LED, bytt till välisolerade fönster, förbättrat källsortering, omvandlat en del av gräsmatta till en blomsteräng, satt upp en fågelholk, ordnat sociala sammankomster för boende kontinuerligt och är nu i startgroparna för att installera solceller och införa individuell mätning för el."

Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett Svenska Hjältargalan där Riksbyggen och Aftonbladet utser Årets hållbarhetshjälte.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspiration och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

För första gången i år har Riksbyggen publicerat sin Hållbarhetsbarometer som tar temperaturen på hållbarhetsfrågorna i landets bostadsrättsföreningar.

För mer information:
Veronica Söderberg, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Västernorrland 072- 465 66 68
Veronica.soderberg@riksbyggen.se
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll