Gå direkt till innehåll
Brf Övikshus 6: Ordförande Göran Ögren tillsammans med Tove Granberg och Göran Löfroth
Brf Övikshus 6: Ordförande Göran Ögren tillsammans med Tove Granberg och Göran Löfroth

Pressmeddelande -

Brf Övikshus 6 i Örnsköldsvik är årets lokala vinnare i tävlingen Årets hållbarhetsförening

Brf Övikshus 6 på Vintergatan i Örnsköldsvik, med 151 lägenheter uppförda 1963, har under en längre tid lagt fokus på att bli mer hållbara. Till exempel har föreningen genomfört många trivsel- och trygghetsskapande åtgärder samt haft fokus på energi och kostnadssparande investeringar. Nu har Övikshus 6 utsetts till Årets Hållbarhetsförening inom marknadsområde Umeå av Riksbyggen.

– Det känns väldigt roligt att vi i Brf Övikshus 6 i Örnsköldsvik blivit Årets hållbarhetsförening. Det här är ett kvitto på allt arbete vi lagt ner är viktigt. Vi är väldigt stolta över utnämningen. Kul att det uppmärksammas av boende, omgivningen och Riksbyggen. Det är ett teamwork vi gjort tillsammans, säger Göran Ögren, ordförande i Brf Övikshus 6.

Intresset för hållbarhet är stort hos många av landets bostadsrättsföreningar – det vittnar de 307 nomineringar i årets upplaga av Riksbyggens tävling Årets hållbarhetsförening 2023.

- De senaste åren har vi till vår stora glädje sett att hållbarhetsinitiativen vuxit i bostadsrättsföreningar och blivit en alltmer självklar och integrerad del av bostadsrättsföreningarnas arbete. Därför är vi glada att gratulera Brf Övikshus 6 som har visat enastående engagemang och prestationer inom området, säger Christer Forsgren marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Umeå.

Juryns motivering:
Brf Övikshus 6 har långsiktigt, hållbart och målinriktat engagemang från medlemmar och styrelse som bidrar från det lilla till det stora samt det stora det lilla. Fokusområden har varit trygghet, ekologiska- och kostnadsminskade insatser.

Förutom äran, blommor och diplom så har föreningen vunnit en plats på ett spännande hållbarhetsseminarium i Stockholm.

Årets hållbarhetsförening 2023
Årets hållbarhetsförening anordnas av Riksbyggen och i år är det tredje gången som tävlingen hålls. Intresset för tävlingen Årets Hållbarhetsförening har varit rekordstort, 307 nomineringar totalt från hela landet.

För mer information:
Christer Forsgren, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde Umeå 090-159632, christer.forsgren@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31