Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Riksbyggens Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall

På kort tid har Riksbyggen sålt 16 av 31 lägenheter i Bonum Brf Grönbodal i Sundsvall, vilket innebär att det nu är klart att starta genomförandet av projektet. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och det officiella första spadtaget planeras att tas under våren 2022. Inflyttningen är planerad till februari 2024.

– Det stora intresset för våra kommande seniorbostäder i Bonum Brf Grönbodal visar behovet av bygga bostäder för en äldre målgrupp. Många äldre som idag bor i villa och vill ha ett mer lättskött boende och då är Bonum ett perfekt alternativ, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Riksbyggen är marknadsledande på att bygga seniorbostadsrätter i Sverige. Fram till nu Riksbyggen byggt Bonum-projekt enbart i södra Sverige.

– Bonum Brf Grönbodal är det första Bonumprojektet i norra Sverige. Det är superfina lägenheter med högt i tak, stora fönster, rymliga balkonger och centralt läge, berättar Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Affärsområde Bostad Norr.

I projektet blir det lägenheter från 2-4 rum och kök, från 54 till 97 kvadratmeter. Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

– Många som flyttar till en Bonumförening vittnar om att de får många nya vänner i föreningen. Bonum gör det möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna. Genom Riksbyggens Trygghetslöfte är det extra tryggt att köpa en ny bostad av oss, säger Jenny Elveljung.

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

Vill du veta mer? Kontakta:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603
Jenny.elveljung@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll