Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagsinformation

Foto: Hugo Thambert

Mira Lindahl blir ny presschef på Riksbyggen

Från den 1 februari är Mira Lindahl ny presschef på Riksbyggen. Mira har en lång erfarenhet av kommunikation och PR inom organisation, läkemedel och digitala vårdtjänster. Närmast kommer Mira från jobbet seniorkonsult på Gullers Grupps kontor i Stockholm.

Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Riksbyggen har tagit beslut om att starta byggandet av Brf Nova i Västra Hamnen. Byggstarten är planerad att ske i början av 2023 och är ännu ett Riksbyggen-projekt som startar på egen kassa. Entreprenadavtal har tecknats med NIMAB Entreprenad AB för genomförande av projektet. Brf Nova kommer totalt att omfatta 88 bostadsrätter i varierande storlekar, från ett till fem rum och kök.

Bonum Brf Boulevarden – skuldfri förening med seniorbostadsrätter

Bonum Brf Boulevarden – skuldfri förening med seniorbostadsrätter

Just nu pågår byggandet av nya seniorbostäder i Riksbyggens Bonum Brf Boulevarden i Täby Park. Bostadsrättsföreningen kommer att vara skuldfri den dag som de boende flyttar in. En bostadsrättsförening har vanligtvis ett lån vilket innebär kostnader i form av räntor och amortering. I Bonum Brf Boulevarden har lånet tagits bort och lagts på insatserna i stället.

Riksbyggen i Göteborg skänker 25 000 kr till Göteborgs Stadsmission

Riksbyggen i Göteborg skänker 25 000 kr till Göteborgs Stadsmission

Den 3 december rullar Julklappsvagnen åter genom Göteborgs gator. Riksbyggens Göteborgskontor skänker som företagsvän 25 000 kr och anordnar även en julklappsinsamling på kontoret i Göteborg. Julklapparna överlämnas när spårvagnen passerar hållplatsen vid Linnéplatsen, där Riksbyggen är företagsvärd.

Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen. Foto Evelina Carborn

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Göteborg

Göteborg är en av landets 61 kommuner där det råder allvarlig ungdomsbostadsbrist. I Göteborg kan inte 93 procent av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen. I Kungsbacka är samma siffra 87 procent och i Mölndal 84 procent. Det visar en ny rapport från Riksbyggen. På regeringens bord finns samtidigt ett konkret förslag om ett startlån som skulle göra direkt skillnad för tusental

Pressinbjudan: Välkommen till samtal om hur och när vi bygger framtidens Gotland

Pressinbjudan: Välkommen till samtal om hur och när vi bygger framtidens Gotland

Riksbyggen tror på Gotland och letar byggbar mark både i Visby och på ett antal orter runt om på ön. Det är bostadsbrist på Gotland men bristen på mark att bygga på är en stor utmaning. Den 16 november bjuder Riksbyggen och Lokalföreningen i Visby in till ett samtal för att på ett konstruktivt sätt bidra till ökat bostadsbyggande på Gotland.

Pressinbjudan: Sista första spadtaget för Riksbyggen på Fredriksskans

Pressinbjudan: Sista första spadtaget för Riksbyggen på Fredriksskans

Den 27 oktober är det dags att ta det första spadtaget för Riksbyggens sista etapp på Fredriksskans, Brf Callmare Fästning. Föreningen kommer att bestå av 31 mindre, kvadratsmarta lägenheter. Med och tar det första spadtaget är Peter Akinder, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, Magnus Laneborg och Åsa Måård, båda från Riksbyggen samt Erik Högström från Hansa Bygg.

Bygglov för Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Bygglov för Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Beslut om bygglov för Riksbyggens Brf Nova är nu taget. Brf Nova är uppföljaren till Riksbyggens två tidigare etapper Brf Stjärnfyren och Brf Stella i Västra Hamnen. Byggstart i Brf Nova är planerad att ske under hösten 2022 och föreningen kommer totalt att omfatta 88 bostadsrätter i varierande storlekar, från ett till fem rum och kök.

Riksbyggen får teknisk förvaltning i Brf Porkala med 823 lägenheter

Riksbyggen får teknisk förvaltning i Brf Porkala med 823 lägenheter

Från den 1 oktober sköter Riksbyggen teknisk förvaltning, drift av byggnader och installationer i Brf Porkala, Akalla. Brf Porkala är en av Stockholmsområdets största bostadsrättföreningar som äger 18 bostadshus med totalt 823 lägenheter och 22 lokaler.

Bonum Brf Boulevarden är ett av de projekt som Riksbyggen visar under Visningsdagen

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Stockholm och över hela landet

Den 25 september mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 29 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Stockholmområdet visar Riksbyggen fem projekt - i Täby Park, Vallentuna, Sollentuna och Upplands-Bro.

Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Stor andel kooperation i de svenska hushållens ekonomi

En femtedel av kostnaderna inom ett genomsnittligt hushålls budgetposter går att härleda till tjänster och produkter från kooperativa och ömsesidiga företag, visar nya beräkningar från Svensk Kooperation. Riksbyggen är ett kooperativt företag som både är en av Sveriges största bostadsbyggare och fastighetsförvaltare.

Undvik kalla lägenheter i höst och spara energi samtidigt

Undvik kalla lägenheter i höst och spara energi samtidigt

Nu är hösten här och temperaturen utomhus sjunker och pendlar ofta kraftigt från en dag till en annan. Resultatet kan bli både kalla lägenheter och ökade värmekostnader. Men med injusterade värmesystem och ny teknik kan innetemperaturen hållas jämn samtidigt som kostnader och miljöbelastning minskas. Det finns också en hel del som den boende kan göra för att få ett skönare klimat inomhus.

Johanna Frelin, vd Riksbyggen, och Carl-Johan Hansson, vd på Unobo.

SBB tillträder som huvudägare i Unobo

Idag tillträder Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, som ny huvudägare till Riksbyggens tidigare dotterbolag Unobo med en andel på 70 procent. Riksbyggen stannar kvar med en andel om 30 procent och ordförande i Unobos styrelse blir Johan Lindholm som även är ordförande i Riksbyggen.

Ny kommunikationschef på Riksbyggen

Ny kommunikationschef på Riksbyggen

I höst lämnar Mårten Lilja rollen som kommunikationschef för att från den 1 december bli ny chef för företagets affärsområde Bostad. Han tar då över efter Mari Broman som slutar i november. Ny kommunikationschef blir Britta von Schoultz.

Nya namn i Riksbyggens styrelse

Nya namn i Riksbyggens styrelse

Vid Riksbyggens fullmäktige den 15 maj skedde två nyval till styrelsen. Det är Pia Carlsson Thörnqvist (Folksam) och Tommy Ohlström (Kooperativa förbundet) som nu tar plats i styrelsen.

Omstrukturering i Riksbyggens företagsledning

Omstrukturering i Riksbyggens företagsledning

Riksbyggen gör en omstrukturering i företagsledningen, vilket innebär att en ny funktion inrättas med Robert Söderhjelm som ekonomi- och finanschef (CFO). Fastigheter ingår fortsättningsvis i ett nytt affärsområde med Carl-Johan Hansson som chef.