Gå direkt till innehåll
Johanna Frelin, vd Riksbyggen, och Carl-Johan Hansson, vd på Unobo.
Johanna Frelin, vd Riksbyggen, och Carl-Johan Hansson, vd på Unobo.

Pressmeddelande -

SBB tillträder som huvudägare i Unobo

Idag tillträder Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, som ny huvudägare till Riksbyggens tidigare dotterbolag Unobo med en andel på 70 procent. Riksbyggen stannar kvar med en andel om 30 procent och ordförande i Unobos styrelse blir Johan Lindholm som även är ordförande i Riksbyggen.

– Genom försäljningen frigör Riksbyggen kapital och följer sin plan att öka produktionen av nya bostäder med omkring 20 procent på några års sikt, det behöver byggas fler bostäder för att minska bostadsbristen. Samtidigt stannar Riksbyggen kvar som en långsiktig ägare i Unobo och vill fortsatt vara en aktiv part för att fortsätta att utveckla bolaget, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

– Vi är stolta över att vara ett dotterbolag till SBB och tar med oss ett starkt arv från Riksbyggen. Våra ägares finansiella styrka, goda kompetens och starka värderingar ger oss i Unobo förutsättningar för att växa och utvecklas vidare, säger Carl-Johan Hansson, vd på Unobo.

– Unobo är ett fantastiskt fint och välskött bolag med bostäder i attraktiva lägen. Genom att investera i Unobo bidrar SBB till bolagets fortsatta tillväxt, säger Krister Karlsson, vice vd SBB.

Unobos styrelse:
Johan Lindholm, ordförande (ordförande i Riksbyggen och Byggnadsarbetarförbundet)
Krister Karlsson (vice vd SBB)
Oscar Lekander (affärsutvecklingschef SBB)
Eva Swartz-Grimaldi (styrelseledamot SBB)
Mårten Lilja (vice vd Riksbyggen)

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll