Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Nova i Västra Hamnen, Malmö

Riksbyggen har tagit beslut om att starta byggandet av Brf Nova i Västra Hamnen. Byggstarten är planerad att ske i början av 2023 och är ännu ett Riksbyggen-projekt som startas på egen kassa. Entreprenadavtal har tecknats med NIMAB Entreprenad AB för genomförande av projektet. Brf Nova kommer totalt att omfatta 88 bostadsrätter i varierande storlekar, från ett till fem rum och kök.

– Riksbyggen arbetar hårt för att hålla uppe vårt framgångsrika bostadsbyggande i Malmö. Det är därför väldigt roligt att vi som kooperativt och långsiktigt företag kan starta byggandet av Brf Nova i Västra Hamnen, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Region Sydväst.

Brf Nova är uppföljaren till Riksbyggens två tidigare etapper Brf Stjärnfyren och Brf Stella i Västra Hamnen. Försäljningsstarten i Brf Nova är planerad till någon gång under första halvåret 2023.

– Läget i Västra Hamnen är fantastiskt med närhet till city, Masttorget och Ribersborgsstranden. Brf Nova får en hög hållbarhetsprofil och husen byggs enligt högt ställda hållbarhetskrav enligt BREEAM nivå Good, säger Emmie Dehn, projektledare Riksbyggen Bostad Region Sydväst.

Det kommer att bli både sedumtak för en ökad biologisk mångfald och solceller. Det kommer också att finnas bil- och lådcykelpool i föreningen. För att hålla nere energikostnaderna är husen välisolerade och utrustade med energieffektiva vitvaror och uppvärmningssystem. Genom solcellerna på taken producerar Brf Nova en del av sin egen el vilket ger effekt på elräkningen.

Läs mer om Brf Nova

Brf Nova är den sista av tre etapper i samma kvarter i Västra Hamnen. När bostäderna i Brf Nova är inflyttningsklara under våren 2025 har Riksbyggen byggt totalt åtta bostadsrättsföreningar i området med sammanlagt cirka 500 bostäder.

– Variationen bland lägenheterna är stor. Här finns allt från en välplanerad tvåa med uteplats mot den lugna gården, en läcker trea med hörnbalkong och havsutsikt till en exklusiv fyrarums penthouselägenhet med stora takterrasser i två väderstreck, berättar Emmie Dehn.

En trygg bostadsaffär
Riksbyggen har sedan lång tid Trygghetslöftet. Trygghetslöftet ger ett ekonomiskt skydd för köparna om något oförutsett händer.

– Med Trygghetslöftet får köparen ekonomisk hjälp om man inte lyckas sälja sin bostad, blir sjukskriven eller arbetslös, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Region Sydväst.

Läs mer om Trygghetslöftet

För mer information:
Anders Jeppsson, marknadsområdeschef, Riksbyggen Bostad Region Sydväst, 040-32 67 54
Emmie Dehn, projektledare, Riksbyggen Bostad Region Sydväst, 040-10 94 66

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll