Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Sista första spadtaget för Riksbyggen på Fredriksskans

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Sista första spadtaget för Riksbyggen på Fredriksskans

Den 27 oktober är det dags att ta det första spadtaget för Riksbyggens sista etapp på Fredriksskans, Brf Callmare Fästning. Föreningen kommer att bestå av 31 mindre, kvadratsmarta lägenheter. Med och tar det första spadtaget är Peter Akinder, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, Magnus Laneborg och Åsa Måård, båda från Riksbyggen samt Erik Högström från Hansa Bygg.

– Samtidigt som många drar i handbromsen fortsätter Riksbyggen att hålla en hög produktionstakt av nya bostäder. Riksbyggen är ett kooperativt företag med stark kassa och det ger oss möjligheten att arbeta långsiktigt för att lösa utmaningarna på bostadsmarknaden och bidra med fler bostäder i Kalmar, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!

Dag och tid: Torsdagen den 27 oktober med start kl 08.15
Plats:
Ingång via Gymnasten, mellan arenan och portalen

Riksbyggen bygger bostäder på många platser i Kalmar

Brf Callmare Fästning, Fredriksskans
Riksbyggen planerar för 31 mindre, kvadratsmarta lägenheter. Bostäderna blir utformade som 1–3 rum och kök på ca 27-66,5 kvm. Brf Callmare Fästning kommer bjuda på väldisponerade planlösningar med stilren inredning. Säljstart 7 november 2022.

Brf Nyponrosen, Snurrom
Riksbyggen har vunnit en markanvisning i Snurrom, Kalmar, med förslaget ”Kvarteret Nyponrosen”. I kvarteret planerar Riksbyggen för 36 bostadsrätter. Både social och miljömässig hållbarhet kommer att vara projektets röda tråd.

Brf Liljekonvaljen, Sandås
I Brf Liljekonvaljen är säljstarten i full gång och vi har gått ut på den öppna marknaden. Här skapar vi ett unikt bostadsprojekt med 58 lägenheter om 2-6 rum och kök. Här kombineras smakfull arkitektur med ofta efterfrågade boendekvaliteter på ett utmärkt läge med närhet till hela Kalmar.

Brf Fredriks Udde, Fredriksskans
På Fredriksskans med sitt enastående läge i Kalmar bygger vi just nu Brf Fredriks Udde. Fredriks Udde i Kalmar består av totalt fyra huskroppar och är ritade av ingen mindre än arkitekten Thomas Sandell på arkitektfirman Sandellsandberg. Samtliga huskroppar får sin egen unika karaktär i form av olika och noga utvalda färg- och materialval, vilket kommer ge liv till platsen.

Brf Fågelsången, kvarteret Tranan
Först ut i Kvarteret Tranan är Brf Fågelsången. På en plats som tidigare innehöll en bilverkstad och bensinpumpar kommer snart ett helt nytt kvarter att växa fram. Vi river det gamla och förvandlar platsen till ett attraktivt och hållbart bostadskvarter med trivsamma grönytor att vistas på. Kvarteret ligger centralt med gångavstånd till allt som Kalmar stad har att erbjuda.

Samtliga projekt kommer certifieras med Miljöbyggnad Silver. Riksbyggen är den aktör som har flest nyproducerade flerfamiljshus som certifierats med Miljöbyggnad i branschen.

Hållbarhet är stort. Och litet.

För mer information:
Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost, 048-05 78 31
magnus.laneborg@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll