Gå direkt till innehåll

Regioner: Kungälv

Från vänster: Emma Cederholm, kundansvarig på Riksbyggen för Brf Kaprifolen och nyinflyttade Anders Ysing

Dags för första flyttlassen till Brf Kaprifolen i Kungälv

I Kongahälla pågår arbetet med uppförandet av 320 lägenheter fördelat på fem Riksbyggenföreningar. Brf Kaprifolen är Riksbyggens fjärde bostadsrättsförening i kvarteret. Föreningen består av 99 lägenheter fördelade på 1:or till 5:or. Åtta av de 99 bostadsrätterna i Brf Kaprifolen är hyrköp som vänder sig till unga vuxna upp till 35 år.

Fr v Roger Steffner, projektledare Riksbyggen, Louise Stenbom, säljare Riksbyggen, Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande och Dennis Persson, första köparen i Brf kaprifolen.

Första spadtaget för 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Det första spadtaget för Brf Kaprifolen i Kongahälla, Kungälv, är nu taget. Med och tog det första spadtaget var bland andra Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande i Kungälv. Inflyttningen är preliminärt planerad att ske i början av 2024. Projektet kommer att bli Kungälvs högsta hus med lägenheter i storlekarna 1 rok till 5 rok.

Klart för byggstart av 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Klart för byggstart av 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Efter en stark försäljningsstart är det nu klartecken för att börja byggandet av Brf Kaprifolen i Kongahälla, Kungälv. Brf Kaprifolen är Riksbyggens fjärde etapp i Kongahälla och inflyttningen är preliminärt planerad att ske i början av 2024. Projektet kommer att bli Kungälvs högsta hus med lägenheter i storlekarna 1 rok till 5 rok.

Foto: Roger Steffner, Riksbyggen

Sista inflyttningen i Riksbyggens Brf Murgrönan i Kungälv

I mars startade inflyttningen i de 61 lägenheterna i Brf Murgrönan i Kongahälla, Kungälv. Samtliga lägenheter i projektet är sålda och nu flyttar de sista köparna in i sina nya bostäder. I bottenplanet har restaurangen Tony´s och klädbutiken GOOPY by Spot öppnat under våren.

Säljstart för 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Säljstart för 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Nu startar försäljningen av Riksbyggens fjärde etapp i Kongahälla, Kungälv. Brf Kaprifolen kommer att bli Kungälvs högsta hus och hållbarhet finns med genom hela projektet. Det blir solceller på taken, till varje parkeringsplats kommer det att finnas laddstolpar och det kommer att finnas både bil- och cykelpool.

Riksbyggen tecknar avtal med lokalhyresgäster i Kongahälla - fullt uthyrt

Riksbyggen tecknar avtal med lokalhyresgäster i Kongahälla - fullt uthyrt

Konditoriet Steinbrenner & Nyberg från Göteborg har tecknat hyreskontrakt med Riksbyggens Brf Murgrönan och därmed är alla lokaler i föreningen uthyrda. Träningskedjan STC har tecknat hyreskontrakt med Brf Bonum Blåregnet. Båda bostadsrättsföreningarna ligger i Kungälvs nya stadsdel Kongahälla.

Riksbyggen bygger 99 lägenheter i en fjärde etapp Kungälv

Riksbyggen bygger 99 lägenheter i en fjärde etapp Kungälv

Riksbyggen planerar nu för fjärde etappen i Kongahälla, Kungälv. Brf Kaprifolen kommer att bli Kungälvs högsta hus med 14 våningar och sammanlagt 99 lägenheter. Entreprenadavtal har nu tecknats med Serneke för genomförande av projektet.

Riksbyggen tecknar med lokalhyresgäster i Kongahälla, Kungälv

Riksbyggen tecknar med lokalhyresgäster i Kongahälla, Kungälv

Två lokalhyresgäster är nu klara till Riksbyggens Brf Murgrönan i Kongahälla, Tonys restaurang och klädbutiken Goopy by Spot. Brf Murgrönan i Kongahälla är Riksbyggens tredje bostadsrättsförening i Kungälvs nya stadsdel.