Gå direkt till innehåll
Här bygger Riksbyggen ett helt kvarter precis intill det nya shoppingcentrumet i Kungälv.
Här bygger Riksbyggen ett helt kvarter precis intill det nya shoppingcentrumet i Kungälv.

Pressmeddelande -

Inflyttning snart klar i Riksbyggens Bonum Brf Blåregnet i Kungälv

Nu har de sista flyttlasset gått till seniorbostadsrätterna i Riksbyggens Bonum Brf Blåregnet i Kongahälla, Kungälv. Av bostadsrättsföreningens 46 lägenheter är 44 inflyttade och det nya projektet har bidragit till ökade flyttkedjor i Kungälv med omnejd.

– Majoriteten av de som flyttar till Riksbyggens Bonum Brf Blåregnet bodde tidigare i en villa i utkanten eller i en kranskommun till Kungälv. Att bygga bostäder för seniorer är indirekt att även bygga för yngre målgrupper som får möjligheten att flytta till en villa, säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen Bostad.

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år. Bonum Brf Blåregnet är det andra av fem bostadsrättsföreningar i Riksbyggens långsiktiga satsning om totalt cirka 320 nya bostäder i Kongahälla. Kvar i Bonum Brf Blåregnet är två inflyttningsklara lägenheter, en trea och en fyra, resten är sålda och inflyttade.

– De nyinflyttade ser fördelarna med ett nytt boende och prioriterar att bo nära centrum med alla bekvämligheter inom räckhåll, så som att kunna gå till matbutiker, shoppingcentrum, restauranger och resecentrum, berättar Charlotte Berndtsdotter.

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledande på seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

– Bland de nyinflyttade är det många som värdesätter sin fritid och för många har flytten inneburit att de har kommit närmare för att umgås med familj och vänner, säger Charlotte Berndtsdotter.

När det gäller kommande projekt i Kungälv så planerar Riksbyggen just nu för uppförandet av Brf Kaprifolen. Brf Kaprifolen kommer att ha Kungälvs högsta hus med 14 våningar och totalt rymma 99 bostadsrätter.

För mer information:
Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen Bostad, 0522-65 44 11
Charlotte.Berndtsdotter@riksbyggen.se
Rasmus Edlund, projektchef, Riksbyggen Bostad, Region Väst, 0522-65 44 66
Rasmus.edlund@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll