Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Efter en stark försäljningsstart är det nu klartecken för att börja byggandet av Brf Kaprifolen i Kongahälla, Kungälv. Brf Kaprifolen är Riksbyggens fjärde etapp i Kongahälla och inflyttningen är preliminärt planerad att ske i början av 2024. Projektet kommer att bli Kungälvs högsta hus med lägenheter i storlekarna 1 rok till 5 rok.

– Det är oerhört glädjande att kunna starta den fjärde bostadsrättsföreningen inom Kongahälla och vara en del av Kungälvs starka stadsutveckling. Kungälv växer rejält och vi ser fortsatt fram emot att vara en långsiktig samarbetspartner i Kungälv, säger Martin Linsten, Marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Sex av de 99 bostadsrätterna i Brf Kaprifolen kommer att kunna Hyrköpas av unga vuxna upp till 35 år, dessa släpps under hösten men redan nu kan man se vilka lägenheterna är. Resterande 93 lägenheter är vanliga bostadsrätter.

– Intresset för bostäderna i Brf Kaprifolen är riktigt stor. I skrivande stund är 37 lägenheter sålda och 19 reserverade. Spridningen av de lägenheter som har sålts är stor så här långt, från ettor till stora femmor, säger Louise Stenbom, säljare på Riksbyggen.

Hållbarhet finns med genom hela projektet och det blir solceller på taken. Delar av huset kommer även att ha sedumtak som bidrar till fördröjning av dagvattnet och ger en grönare stadsbild. Riksbyggen installerar också laddstolpar på varje parkeringsplats i garaget. Både bil- och cykelpool kommer att finnas.

– Vi har nu tecknat avtal med entreprenören Serneke för genomförande av projektet. Detta blir det fjärde projektet som vi genomför tillsammans med i Kungälv och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Roger Steffner, projektledare på Riksbyggen.

Tidigare i år har det varit inflyttning i Riksbyggens Brf Murgrönan i Kongahälla, med 61 lägenheter. Sammanlagt bygger Riksbyggen fem bostadsrättsföreningar i Kongahälla med totalt 320 lägenheter.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se
Louise Stenbom, säljare på Riksbyggen, 0522-65 44 94,
louise.stenbom@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll