Gå direkt till innehåll
Foto: Roger Steffner, Riksbyggen
Foto: Roger Steffner, Riksbyggen

Pressmeddelande -

Sista inflyttningen i Riksbyggens Brf Murgrönan i Kungälv

I mars startade inflyttningen i de 61 lägenheterna i Brf Murgrönan i Kongahälla, Kungälv. Samtliga lägenheter i projektet är sålda och nu flyttar de sista köparna in i sina nya bostäder. I bottenplanet har restaurangen Tony´s och klädbutiken GOOPY by Spot öppnat under våren.

– De nyinflyttade är allt från ungdomar som köpt sin första bostad, småbarnsfamiljer och de som sålt sin villa i utkanten för att flytta in till ett bekvämare liv med alla fördelar som ett nytt boende har, säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen.

Brf Murgrönan är Riksbyggens tredje etapp i Kongahälla och är närmsta granne till Kungälvs nya shoppingcenter.

– En gemensam nämnare bland de som flyttar in är att de prioriterar att bo nära centrum med alla bekvämligheter inom räckhåll, matbutiker, shoppingcentrum, restauranger och resecentrum är bara en kort promenad bort, berättar Charlotte Berndtsdotter.

I föreningen finns tre lokaler, två hyresgäster är redan på plats, restaurangen Tony´s och klädbutiken GOOPY by Spot och under september öppnar konditoriet Steinbrenner & Nyberg upp portarna.

Full fart på försäljningen i Brf Kaprifolen
I februari startade Riksbyggen försäljningen av de 99 lägenheterna i Brf Kaprifolen. Brf Kaprifolen kommer att bli Kungälvs högsta hus och hållbarhet finns med genom hela projektet. Det blir solceller på taken, till varje parkeringsplats kommer det att finnas laddstolpar och det kommer att finnas både bil- och cykelpool.

– Försäljningen pågår just nu till de som står i Riksbyggens Förturskö. Intresset är stort och under våren kommer vi att släppa resterande lägenheter på öppna marknaden, Louise Stenbom, säljare på Riksbyggen.

Hyr först - köp sen
I samband med säljstarten av Brf kaprifolen fick Kungälv en ny boendeform, Hyrköp av bostadsrätt. Hyrköp är ett initiativ från Riksbyggen för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden. Sex av de 99 bostadsrätterna i Brf Kaprifolen kommer att kunna Hyrköpas av unga vuxna upp till 35 år, dessa släpps lite senare men redan nu kan man se vilka lägenheterna är. Resterande 93 lägenheter är vanliga bostadsrätter.

För mer information:
Louise Stenbom, säljare på Riksbyggen, 0522-65 44 94,
louise.stenbom@riksbyggen.se
Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen, 0522-65 44 11
charlotte.berndtsdotter@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll