Gå direkt till innehåll
Från vänster: Emma Cederholm, kundansvarig på Riksbyggen för Brf Kaprifolen och nyinflyttade Anders Ysing
Från vänster: Emma Cederholm, kundansvarig på Riksbyggen för Brf Kaprifolen och nyinflyttade Anders Ysing

Pressmeddelande -

Dags för första flyttlassen till Brf Kaprifolen i Kungälv

För drygt två år sedan, december 2021, togs det första spadtaget för Brf Kaprifolens 99 lägenheter i Kungälv. Den 13 februari gick flyttlassen för de första att flytta in. Under en månads tid kommer Riksbyggen att välkomna nya boende till samtliga lägenheter.

Anders Ysing 62 flyttar från hus till två rum och kök med uteplats i Brf Kaprifolen.

- Det finns flera fördelar med den här flytten. Det var dags för mig att slippa klippa en stor gräsmatta och lägga tid och kraft på underhåll av villan jag bott i. Nu flyttar jag tillbaka till den kommun jag är uppväxt i. Huset ligger bara ett stenkast från den gymnasieskola jag gick men som nu inte är kvar. Jag flyttar också närmre Göteborg där jag jobbar vilket innebär mindre pendlingstid och mer fritid, säger Anders.

I Kongahälla pågår arbetet med uppförandet av 320 lägenheter fördelat på fem Riksbyggenföreningar. Brf Kaprifolen är Riksbyggens fjärde bostadsrättsförening i kvarteret. Föreningen består av 99 lägenheter fördelade på 1:or till 5:or. Åtta av de 99 bostadsrätterna i Brf Kaprifolen är hyrköp som vänder sig till unga vuxna upp till 35 år. Hyrköp innebär att den boende har möjlighet att hyra en lägenhet med möjlighet att köpa den inom fyra år. Resterande 91 lägenheter är vanliga bostadsrätter.

– Intresset för bostäderna i Brf Kaprifolen har varit stort och idag har vi enbart tre lägenheter kvar till försäljning. Det är roligt att Riksbyggens satsningar på social hållbarhet i form av gemensamhetslokal, där föreningens medlemmar kan samlas förutsättningslöst, verkar vara något våra nya boende ser fram emot att nyttja, säger Charlotte Berndsdotter, kundrelationsansvarig på Riksbyggen.

Hållbarhet - en röd tråd i Brf Kaprifolen
Hållbarhet finns med genom hela bostadsprojektet och huset, som kommer att certifierat enligt Miljöbyggnad Silver, är utrustat med solceller på taket. Delar av huset har även sedumtak som bidrar till fördröjning av dagvattnet och bidrar till den biologiska mångfalden i staden. Riksbyggen installerar också laddstolpar på varje parkeringsplats i garaget. Både bil- och cykelpool finns.


Mer om Brf Kaprifolen

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern, 0522-65 44 55 karin.ekstrom@riksbyggen.se
Charlotte Berndtsdotter, kundrelationsansvarig på Riksbyggen, 0522-65 44 11,
charlotte.berndtsdotter@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Riksbyggen visar Brf Kaprifolen i Kungälv under Stora visningsdagen

Riksbyggen visar Brf Kaprifolen i Kungälv under Stora visningsdagen

Den 24 april mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning för ett stort antal befintliga och kommande projekt. I Kungälv visar Riksbyggen Brf Kaprifolen med 99 lägenheter om 1–5 rum och kök . Visningen sker på Fräkne Gränd 11 Kungälv. I samband med visningen är det även valperiod för hyrköpslägenheterna i projektet. Sista datum att lämna in är 26 april.