Gå direkt till innehåll
Säljstart för 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Pressmeddelande -

Säljstart för 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Nu startar försäljningen av Riksbyggens fjärde etapp i Kongahälla, Kungälv. Brf Kaprifolen kommer att bli Kungälvs högsta hus och hållbarhet finns med genom hela projektet. Det blir solceller på taken, till varje parkeringsplats kommer det att finnas laddstolpar och det kommer att finnas både bil- och cykelpool.

– Äntligen dags för Riksbyggens efterlängtade fjärde etapp i Kongahälla. Intresset av att köpa nyproduktion i Kongahälla är stort och anledningarna är många, till exempel att få en bekväm vardag med närhet till ”allt” gör kvarteret väldigt attraktivt, Louise Stenbom, säljare på Riksbyggen.

Husets arkitektur erbjuder många olika typer av planlösning, allt från yteffektiva 1:or till rymliga 5:or.

– Sista dag att skicka in val av lägenhet är den 2 mars för att vara med i första fördelningen och använda poäng som medlem i Riksbyggen Förtur. Efter köbearbetning av Förturskö erbjuds lediga lägenheter till öppna marknaden enligt principen först till kvarn, säger Louise Stenbom.

Riksbyggen bygger med fokus på hållbarhet- i föreningen kommer det att finnas både bil- och cykelpool. Huset kommer att ha solceller som förser föreningen med el till de gemensamma utrymmena. Delar av huset kommer att ha sedumtak som bidrar till fördröjning av dagvattnet och ger en grönare stadsbild. Riksbyggen installerar också laddstolpar på varje parkeringsplats i garaget.

– Riksbyggen ger en extra bonus till våra köpare i Brf Kaprifolen och ger varje hushåll ett årskort till ”Regionen Runt” som gäller för zonerna ABC i samband med inflyttningen. Hållbarhet handlar inte bara om husen i sig utan minst lika mycket om att skapa förutsättningar för en mer hållbar vardag, säger Louise Stenbom.

Hyr först - köp sen
I samband med säljstarten får Kungälv en ny boendeform, Hyrköp av bostadsrätt, för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden. Sex av de 99 bostadsrätterna i Brf Kaprifolen kommer att kunna Hyrköpas av unga vuxna upp till 35 år, dessa släpps lite senare men redan nu kan man se vilka lägenheterna är. Resterande 93 lägenheter är vanliga bostadsrätter.

– Vi vill göra det enkelt för unga att hitta en egen bostad. Därför har Riksbyggen lanserat en modell som vi kallar Hyrköp, som vänder sig till personer i åldern 18-35 år. Hyrköp innebär att du som inte har något förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom fem år, säger Karin Ekström, sälj och marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern.

Hyrköps-modellen i korthet:

  • Den boende får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år.
  • Vänder sig till unga vuxna upp till 35 år.
  • Hyran ska motsvara nyproduktionshyra på aktuell ort.
  • Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar ursprunglig insats, med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex.
  • När Hyrköps lägenheterna släpps kommer de i första hand att erbjudas medlemmar i Riksbyggen Förtur, därefter andra intressenter.
  • Om hyrköparen inte köper sin bostadsrätt får personen bo kvar som hyresgäst.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se
Louise Stenbom, säljare på Riksbyggen, 0522-65 44 94,
louise.stenbom@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll