Gå direkt till innehåll

Regioner: Jönköping

Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen. Foto Evelina Carborn

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Jönköping

Jönköping är en av landets 61 kommuner där det råder allvarlig ungdomsbostadsbrist. I Jönköping kan inte 81 procent av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen. Det visar en ny rapport från Riksbyggen. På regeringens bord finns samtidigt ett konkret förslag om ett startlån som skulle göra direkt skillnad för tusentals unga vuxna.

– Kontantinsatsen är det största hindret nä

Brf i Värnamo storsatsar på energiåtgärder - minskar kostnader och klimatpåverkan

Brf i Värnamo storsatsar på energiåtgärder - minskar kostnader och klimatpåverkan

Brf Rörestorpshus 2 i Värnamo genomför en rad olika energibesparingsåtgärder i samband med renovering av föreningens byggnader. Nytt tak, installation av solceller, nya fönster och ny teknik för bland annat smart styrning av värmesystem och driftövervakning. Åtgärderna uppskattas minska föreningens årliga kostnader med cirka 1,1 mkr och koldioxidutsläppen med 129 ton.

Brf Munksjöpromenaden är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Jönköping

Brf Munksjöpromenaden är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Jönköping

Brf Munksjöpromenaden är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen installerat en solcellsanläggning och laddstationer för elbilar och planterat växter som blommar hela säsongen. Nu har Brf Munksjöpromenaden utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Jönköping inom Riksbyggen. Tävlingen Årets Hållbarhetsförening har i år haft rekordmånga deltagare.

Riksbyggen renoverar tak och fasader åt Brf  Hälsan i Jönköping

Riksbyggen renoverar tak och fasader åt Brf Hälsan i Jönköping

Riksbyggen har startat ett stort ombyggnadsprojekt med hållbarhetsfokus av Bostadsrättsföreningen Hälsan i centrala Jönköping. Projektet omfattar bland annat byte av tak, installation av solpaneler, renovering av fönster och målning av fasaden. Projektet beräknas ta cirka två år att genomföra.

Brf Prostkvarnen i Jönköping har nyligen också prisats för sin arkitektur.

Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping ett av Sveriges bästa bostadsprojekt

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI. Förstaplatsen delas med BoKlok. Dessutom har fyra av Riksbyggens projekt placerat sig på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt, bland annat Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping.

Diplom och ära! Fr v Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig, Lena Fakt, projektchef, och Victor Lekander, arkitekt.

Arkitekturpris till Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping

Riksbyggens Brf Prostkvarnen på Dalvik i Jönköping har belönats med Stadsbyggnadspriset 2020 i Jönköping i klassen god arkitektur. Brf Prostkvarnen är ett ”unikt utropstecken på Dalvik – arkitektonisk toppkvalitet!” enligt motiveringen till priset. Projektet har ritats av arkitekten Yellon.

Johanna Ode, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen.

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Jönköping

Ungdomsbostadsbristen är inte bara ett Stockholmsfenomen. Jönköping och 66 andra kommuner runt om i landet finns med på listan över orter med allvarlig ungdomsbostadsbrist, det visar en nysläppt rapport från Riksbyggen.

Inflyttning i Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping

Inflyttning i Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping

Nu har inflyttningarna i Riksbyggens Brf Prostkvarnen på Dalvik i Jönköping startat. Brf Prostvkarnen består av 54 bostadsrätter om 1-4 rum och kök. Inflyttningarna startade 17 maj. Det finns endast två lägenheter om 1 rum och kök, 33 kvm, kvar och de är båda inflyttningsklara nu.

 I Munksjöstaden håller Riksbyggen på att bygga 43 lägenheter i Bonum Brf Villa Byslätt, avsedda för hushåll där minst en person fyllt 55 år.

Nu öppnar Riksbyggen dörrarna i Jönköping och över hela Sverige

​Riksbyggen bygger bostäder för alla och i hela Sverige. Under Stora visningshelgen den 31/8 och 1/9 klockan 12-14 visar Riksbyggen bostadsrätter i totalt 58 projekt på 27 orter, från Malmö i söder till Kiruna i norr. I Jönköping visar Riksbyggen seniorbostäder i Bonum Brf Villa Byslätt.

Säljstart för Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Villa Byslätt

Säljstart för Riksbyggens seniorbostäder i Bonum Brf Villa Byslätt

Riksbyggen tar nu sitt mycket populära koncept för seniorboende, Bonum, till ännu en stadsdel i Jönköping. I Munksjöstaden håller Riksbyggen på att bygga 43 lägenheter i Bonum Brf Villa Byslätt, avsedda för hushåll där minst en person fyllt 55 år. Säljstarten inleds med ”Öppet hus” vid tre tillfällen under veckorna 34 och 35.

Pressinbjudan: Invigning av KHF Trygga Hem i Nässjö

Pressinbjudan: Invigning av KHF Trygga Hem i Nässjö

Den 22 maj är det dags att klippa bandet till det nya trygghetsboendet Kooperativ Hyresrättsförening (KHF) Trygga Hem i Nässjö, ett samarbete mellan Nässjö kommun och Riksbyggen. På plats under invigningen är bland andra Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande i Nässjö och Leif Linde, vd Riksbyggen.

Riksbyggen testar nya smarta lösningar i Brf Prostkvarnen

Riksbyggen testar nya smarta lösningar i Brf Prostkvarnen

Vill du låta tvättmaskinen göra klart och sedan stänga av vattnet fast du inte är hemma? Eller styra belysningen på vägen hem från jobbet? I Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping testas nya idéer som gör vardagen enklare för de boende.

Brf Prostkvarnen i Jönköping.

Riksbyggen öppnar dörrarna i Jönköping och över hela Sverige

​Riksbyggen bygger bostäder för alla och i hela Sverige. Under Stora visningshelgen den 9-10 mars klockan 12-14 visar Riksbyggen bostadsrätter i totalt 56 projekt på 27 orter, från Malmö i söder till Kiruna i norr. I Jönköping visar Riksbyggen Brf Prostkvarnen och seniorbostäder i Bonum Brf Villa Byslätt.

Daniel Toftskär blir vd för Bostadsbyggen AB i Jönköping

Daniel Toftskär blir vd för Bostadsbyggen AB i Jönköping

Från den 1 augusti 2018 tar Daniel Toftskär, marknadsområdeschef för Riksbyggens Fastighetsförvaltning Sydost, över som ny vd för Bostadsbyggen AB i Jönköping. Bostadsbyggen AB ägs till 50 procent av Riksbyggen och 50 procent av Region Jönköping Län.

Riksbyggen förvärvar fastighet i Rosenlund, Jönköping

Riksbyggen förvärvar fastighet i Rosenlund, Jönköping

Genom att förvärva del av fastigheten Vårdaren 8 planerar nu Riksbyggen för 200-250 lägenheter i området Rosenlund i Jönköping. Planen är att majoriteten av de nya bostäderna blir bostadsrätter och en mindre andel blir hyresrätter. Säljare är Bostadsbyggen AB

Pressinbjudan: Första spadtaget för Brf Prostkvarnen i Jönköping

Pressinbjudan: Första spadtaget för Brf Prostkvarnen i Jönköping

Nu är det dags för officiell byggstart av 54 bostadsrätter i Riksbyggens Brf Prostkvarnen på Dalvik i Jönköping. Den 24 maj tar vi det första spadtaget och på plats är bland andra kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C), Riksbyggens vd Leif Linde och köpare i Brf Postkvarnen.

Mer hållbara och hälsosamma förskolegårdar med ekosystemtjänster

Mer hållbara och hälsosamma förskolegårdar med ekosystemtjänster

Riksbyggen deltar i ett forskningsbaserat förbättringsarbete för att utveckla multifunktionella urbana förskolegårdar med förstärkta ekosystemtjänster för hälsa och hållbarhet. Forskningsprojektet sker i samverkan med Jönköping University och Region Jönköpings län.​

Visa mer