Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Invigning av KHF Trygga Hem i Nässjö

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av KHF Trygga Hem i Nässjö

Den 22 maj är det dags att klippa bandet till det nya trygghetsboendet Kooperativ Hyresrättsförening (KHF) Trygga Hem i Nässjö, ett samarbete mellan Nässjö kommun och Riksbyggen. På plats under invigningen är bland andra Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande i Nässjö och Leif Linde, vd Riksbyggen.

Under 2016 startade ombyggnadsarbetet med att omvandla Parkgården i Nässjö till ett trygghetsboende som drivs i form av en kooperativ hyresrättsförening. Resultatet blev KHF Trygga Hem i Nässjö som idag är ett modernt trygghetsboende med 71 funktionella lägenheter.

– Det är med stor stolthet som jag är med och inviger det nya trygghetsboendet i Nässjö, med moderna bostäder som det finns stort behov av. Genom kooperativ hyresrättsförening har Riksbyggen tagit fram en modell som både ger de boende ett inflytande och som är bra för kommunen, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

Det finns en stor efterfrågan på bostäderna till KHF Trygga Hem, cirka 250 personer finns idag på kölistan. Renovering och ombyggnad har skett i tre etapper och har letts av Riksbyggen. Riksbyggen har även ett förvaltningsavtal med föreningen. En bovärd finns på plats som sköter både administrationen av lägenheterna och de praktiska delarna kring fastigheten. De boende har tillgång till gemensamhetslokaler för måltider, samvaro, hobby och rekreation.

Konceptet med kooperativa hyresrätter är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov. Kommunen behåller inflytandet över fastigheter som är centrala för verksamheten utan att för den delen belasta den kommunala investeringsbudgeten.

Under invigningen deltar bland andra Anna-Carin Magnusson, kommunstyrelsens ordförande i Nässjö och Leif Linde, vd Riksbyggen samt Bo Arenkrantz, SPF Seniorerna, Rolf Wilhelmsson, PRO, Maria Bernadsson, Riksförbundet PensionärsGemenskap och Gerd Möller, ordförande i samverkansföreningen för den kooperativa hyresrättsföreningen.

Media är varmt välkomna att delta under invigningen!

Dag och tid: Onsdag den 22 maj, klockan 12.00
Plats: KHF Trygga Hem i Nässjö, Rådhusgatan 14

För mer information:
Ove Mårtensson, kundansvarig, Riksbyggen, 036-10 84 09

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31