Gå direkt till innehåll
Riksbyggen renoverar tak och fasader åt Brf  Hälsan i Jönköping

Pressmeddelande -

Riksbyggen renoverar tak och fasader åt Brf Hälsan i Jönköping

Riksbyggen har startat ett stort ombyggnadsprojekt med hållbarhetsfokus av Bostadsrättsföreningen Hälsan i centrala Jönköping. Projektet omfattar bland annat byte av tak, installation av solpaneler, renovering av fönster och målning av fasaden. Projektet beräknas ta cirka två år att genomföra.

– Det är en stor satsning som vi gör och något som vi planerat för under flera år. Fastigheten har ett attraktivt läge mitt i centrala Jönköping. När allt är färdigt vill vi att alla som bor och arbetar här ska uppleva en trivsammare miljö, säger Thomas Wilsson, ordförande i Brf Hälsan.

Brf Hälsan består av fyra huskroppar som är byggda 1992 och sammanlagt består föreningen av 222 lägenheter. Föreningen har tecknat ett så kallat RBO-avtal, vilket innebär att föreningen på förhand vet exakt vad kostnaden för hela projektet kommer att sluta på.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över att vi tillsammans med Brf Hälsan har startat projektet. Föreningen har sedan flera år haft planer på att lägga om taket och renovera fasaden. Det har varit viktigt för föreningen och oss på Riksbyggen att projektet genomförs på rätt sätt och till rätt kostnad, säger Lars-Erik Rieden, projektledare på Riksbyggen.

I projektet ingår, förutom takbytet, att måla om fasaden som består av prefabricerade betongelement. Fönstren visade sig vid en inventering i gott skick både gällande energivärde och utseende och kommer därför att målas istället för att bytas ut. Bostadsrättshavare på översta boendeplan har fått möjlighet att teckna tilläggsavtal för uppförande av takterrass.

– Riksbyggen är vår förvaltare och det kändes därför som mest naturligt att också anlita dem för det här projektet. Detta är en komplex och omfattande renovering där vi har höga förväntningar på resultatet och vi förlitar oss på att Riksbyggen ska ge oss det expertstöd som vi behöver, säger Eva Hulting, vice ordförande i Brf Hälsan.

Projektet beräknas vara fullt genomfört under 2022.

– Vi har även ett pågående energiprojekt tillsammans med Brf Hälsan där vi effektiviserar värmesystemet. Därför är det extra roligt nu när vi byter taket och föreningen valt att installera solceller. Vi ser att detta kommer lyfta föreningens miljöprofil samtidigt som det resulterar i goda besparingar, säger Daniel Nylund, projektchef på Riksbyggen.

För mer information:
Lars-Erik Rieden, projektledare på Riksbyggen, 036 191 080
Lars-Erik.Rieden@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll