Gå direkt till innehåll
Brf Munksjöpromenaden är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Jönköping

Pressmeddelande -

Brf Munksjöpromenaden är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Jönköping

Brf Munksjöpromenaden är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen installerat en solcellsanläggning och laddstationer för elbilar och planterat växter som blommar hela säsongen. Nu har Brf Munksjöpromenaden utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Jönköping inom Riksbyggen. Tävlingen Årets Hållbarhetsförening har i år haft rekordmånga deltagare.

– Det känns fantastiskt roligt att vi i Brf Munksjöpromenaden blivit Årets Hållbarhetsförening i Jönköping. Det är ett kvitto på allt arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen som stimulerar till fortsatt hållbarhetsarbete. Extra stolta är vi över att ha kunnat minska andelen köpt el med över 30 procent, säger Peter Ström, ordförande i Brf Munksjöpromenaden.

Cirka 350 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen, vilket är rekord.

– Det är både roligt och viktigt att intresset för hållbarhet ökar i bostadsrättsföreningarna. Ungefär en miljon lägenheter i Sverige är bostadsrätter och det finns en enorm potential i att göra det här bostadsbeståndet mer hållbart. Stort grattis till Brf Munksjöpromenaden som gjort ett fantastiskt arbete, säger Mikael Bredelius, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Jönköping.

Några fler exempel på hållbarhetsåtgärder som Brf Munksjöpromenaden gjort:

  • Bytt till energisnåla ljuskällor utomhus
  • Bytt till mer energieffektiv trapphusbelysning
  • Förbättrat källsorteringsrummen
  • Optimerat byggnadernas ventilation- och värmesystem
  • Utsett en miljö- och energiansvarig
  • Engagerat medlemmar i föreningens utveckling

Brf Munksjöpromenaden består av två byggnader med 40 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 2011.

Juryns motivering:

”Brf Munksjöpromenaden visar en föredömlig klass när det kommer till att kommunicera och engagera sina medlemmar kring hållbarhet. Styrelsen informerar regelbundet medlemmarna om styrelsens hållbarhetsåtgärder samt vad den enskilde medlemmen kan göra. Informationen sprids via e-post utskick, vid välkomstbesök av nya medlemmar, på Mitt Riksbyggen samt i samband med årsstämman.”

Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett Svenska Hjältargalan där Riksbyggen och Aftonbladet utser Årets hållbarhetshjälte.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspiration och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

För första gången i år har Riksbyggen publicerat sin Hållbarhetsbarometer som tar temperaturen på hållbarhetsfrågorna i landets bostadsrättsföreningar.

För mer information:
Mikael Bredelius, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Jönköping, 0500-381670, Mikael.Bredelius@riksbyggen.se
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31