Gå direkt till innehåll
Skissbild på kommande kvarter i Älmhult.
Skissbild på kommande kvarter i Älmhult.

Pressmeddelande -

Byggstart för tre stadskvarter i Skellefteå, Eksjö och Älmhult

Arkadia Bostad och Riksbyggen påbörjar under våren tillsammans med Hemhagen Fastigheter byggnation av tre stadskvarter belägna i Skellefteå, Eksjö och Älmhult.

– Det är fantastiskt spännande att vi fått möjligheten att skapa framtidens bostadskvarter tillsammans med kommunerna i Skellefteå, Eksjö och Älmhult. Hållbarhet och långsiktighet finns i Riksbyggens DNA och vi ser fram emot förvaltningsuppdraget, säger Tommy Kjellén, Riksbyggens fastighetschef för uppdraget mot SEB Arkadia Bostad.

SEB Arkadia Bostad är en fastighetsfond med inriktning på den svenska hyresrättsmarknaden och då främst i tillväxtorter utanför storstäderna. Riksbyggen har sedan tidigare tecknat ett totalförvaltningsavtal med SEB Arkadia Bostad. Bostäderna projektutvecklas inte av Riksbyggen.

– När vi bygger våra fina bostadsområden och kvarter använder vi alltid hållbara, tåliga och naturliga material som åldras vackert. Balkonger och terrasser placeras för mesta möjliga solljus. Den biologiska mångfalden är viktig och innergårdarna i våra kvarter har därför rikligt med blommande växter och grönska som också ger frukt och bär till de som bor i kvarteret, berättar Björn Arvidsson på Arkadia Bostad.

Husen byggs helt i trä och all tillverkning sker i Sverige med svenska råvaror. På husens tak monteras solceller och uppvärmningen sker med jordvärme. Upplåtelseformen är hyresrätt.

– Riksbyggen som är en av Sveriges största fastighetsförvaltare sköter uthyrningen av lägenheterna, tar hand om husen och ser till att hyresgästerna trivs, säger Tommy Kjellén.

Arkadia Bostad och Riksbyggen skapar långsiktiga boenden med möjlighet för hyresgästen att påverka både inre och yttre miljö.

– I anslutning till husen ger vi hyresgästen möjlighet till egna odlingar i växthus eller odlingslådor. Gemensamma uterum och grillplatser blir plats för spontana middagar och stimulerande lekområden ökar barnens fysiska rörlighet och motorik, säger Tommy Kjellén, Riksbyggen.

Lägenheterna är välplanerade, har ljusa väggar och tak samt trägolv, vilket ger en varm och hemtrevlig känsla.

– Husen byggs två till tre plan och den låga bebyggelsen smälter ofta bäst in bland befintliga hus i området. Bostäderna kommer att ha mycket att erbjuda för många framtida hyresgäster och det bidrar till livskraftiga, hållbara och sprudlande kvarter på respektive ort, säger Ulrica Geissler, vd på Hemhagen Fastigheter.

Intresset för projekten är redan stort.

Vi ser att vi är på rätt väg, när vi redan innan spaden satts i marken har många förfrågningar och intresseanmälningar på lägenheterna, säger Tommy Kjellén.

För mer information:
Tommy Kjellén, Riksbyggens fastighetschef för uppdraget mot SEB Arkadia Bostad, 08-602 36 03

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38