Gå direkt till innehåll

Regioner: Värmland

Från vänster för Brf Guldäpplet: Charlotte Berndtsdotter, kundrelationsansvarig och Cecilia Hallberg, boende- och garantiansvarig. Fotograf David Lagerlöf.

Riksbyggen stoltserar med tre bostadsprojekt på topp tio-listan över nöjdast kunder vid inflyttning

Prognoscentret avslöjade 2023 års 10-i-topplista över bostadsprojekt med nöjdast kunder vid inflyttning seglade hela tre av Riksbyggens bostadsprojekt in på listan. Alla tre bostadsprojekten i Karlstad, Uddevalla och Vänersborg ligger i Riksbyggens marknadsområde Bohus/Vänern. En röd tråd i de höga betygen vid inflytt anser marknadsområdeschef Martin Linsten är den gemensamma synen på kundfokus.

Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen. Foto Evelina Carborn

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Karlstad

Karlstad är en av landets 61 kommuner där det råder allvarlig ungdomsbostadsbrist. I Karlstad kan inte 67 procent av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen. Det visar en ny rapport från Riksbyggen. På regeringens bord finns samtidigt ett konkret förslag om ett startlån som skulle göra direkt skillnad för tusentals unga vuxna.

– Kontantinsatsen är det största hindret när

I helgen visar Riksbyggen bostäder på Hammarö och över hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder på Hammarö och över hela landet

Lördagen den 12 november mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 30 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. På Hammarö, strax utanför Karlstad, visar Riksbyggen Brf Södra Hammarötassen.
– Det finns många fördelar med att köpa nyproducerade bostäder. Husen är energieffektiva

I helgen visar Riksbyggen bostäder på Hammarö och över hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder på Hammarö och över hela landet

Den 25 september mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 29 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. På Hammarö, strax utanför Karlstad, visar Riksbyggen Brf Södra Hammarötassen.

Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i Örebro och Värmland

Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i Örebro och Värmland

Från den 1 maj 2022 har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där bland annat orterna Karlstad, Karlskoga, Kristinehamn och Örebro ingår genom ett samgående av de två tidigare marknadsområdena Örebro och Värmland. Chef för nya marknadsområdet blir Maria Dahlkvist.

Brf Norra Hammarötassen.

Riksbyggen bjuder in till öppna visningar på Hammarö och över hela landet

Söndagen den 14 november är det dags för Riksbyggens Stora visningsdag. Riksbyggen kommer att ha öppna visningar i 28 projekt på 19 orter - från Malmö till Gällivare. På Hammarö finns Riksbyggen på plats mellan kl 12-14 i visningsboden längst ner på Annebergsvägen och berättar om de två etapperna Norra och Södra Hammarötassen.

Kommande bostäder! Till vänster Hammarö och till höger den femte etappen på Sommarro.

Pressinbjudan: Två spadtag för Riksbyggen – i Karlstad och på Hammarö

Riksbyggen höjer byggtakten i Värmland och har officiell byggstart av två bostadsprojekt i Karlstad med omnejd denna vecka. Första spadtag kommer att tas för Brf Norra Hammarötassen, Hammarö, med 40 lägenheter och för Riksbyggens 5:e etapp på Sommarro, Karlstad, som innefattar 19 villor.

Riksbyggen säljstartar sista etappen på Södra Sommarro i Karlstad

Riksbyggen säljstartar sista etappen på Södra Sommarro i Karlstad

Nu startar Riksbyggen försäljningen av 19 moderna par- och kedjehus på Södra Sommarro. Detta är Riksbyggens sista, av fem etapper, i området. Husen får en storlek mellan 108-135 kvadrat meter med fyra till fem rum och kök. Inflyttning beräknas till våren 2023.

Riksbyggen byggstartar 40 bostadsrätter på Hammarö, Karlstad

Riksbyggen byggstartar 40 bostadsrätter på Hammarö, Karlstad

Nu är det grönt ljus för byggstart av Riksbyggen Brf Norra Hammarötassen, Karlstad. Under våren 2021 Efter nyår kommer byggnationen att starta och de 40 bostäderna kommer preliminärt att vara inflyttningsklara under slutet av 2022/i början av 2023.

Johanna Ode, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen.

Ny rapport: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i Karlstad

Ungdomsbostadsbristen är inte bara ett Stockholmsfenomen. Karlstad och 66 andra kommuner runt om i landet finns med på listan över orter med allvarlig ungdomsbostadsbrist, det visar en nysläppt rapport från Riksbyggen.

Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Hagfors

Pressinbjudan: Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Hagfors

Riksbyggen har fått uppdraget att uppföra ett trygghetsboende med 33 lägenheter i Hagfors och den 10 september är det officiell byggstart. Med och tar det första spadtaget är Jens Fischer, kommunalråd i Hagfors, Claes-Henrik Engström, ordförande i KHF Uvå Strand, Tore Johansson, Riksbyggen och Göran Elm, Elms Byggnadsfirma AB.

Leif Linde, vd Riksbyggen och Tom Åhrén, son till Uno Åhrén, under invigningen.

Leif Linde invigde Uno Åhrén-utställning i Arvika

Arkitekten och stadsplaneraren Uno Åhréns livsverk är temat för en ny utställning på Rackstadmuseet i Arvika. Uno Åhrén var också Riksbyggens första vd och utställningen invigdes av Riksbyggens vd Leif Linde och Tom Åhrén, son till den berömde arkitekten.

Nu startar försäljningen! Riksbyggen finns på plats i visningsboden på Hammarö under visningshelgen.

Nu öppnar Riksbyggen dörrarna på Hammarö och över hela Sverige

Riksbyggen bygger bostäder för alla och i hela Sverige. Under Stora visningshelgen den 31/8 och 1/9 klockan 12-14 visar Riksbyggen bostadsrätter i totalt 58 projekt på 27 orter, från Malmö i söder till Kiruna i norr. På Hammarö visar Riksbyggen Brf Norra Hammarötassen. Här säljstartar Riksbyggen 40 flexibla bostadsrätter. Husen byggs i två plan i storlekarna två och fyra rum och kök.

Pressinbjudan: Praktikplatsprojekt ska locka fler kvinnor till byggbranschen

Pressinbjudan: Praktikplatsprojekt ska locka fler kvinnor till byggbranschen

Praktikplatsprojekt som riktar sig till kvinnor. Bara 1,6 procent av alla byggnadsarbetare är kvinnor men det vill Riksbyggen och NCC ändra på. Med stöd av Arbetsförmedlingen inleds ett praktikplatsprojekt vid ombyggnationer inom Stiftelsen Karlstadshus drygt 2 500 lägenheter som förvaltas av Riksbyggen.

Visa mer