Gå direkt till innehåll
Från vänster för Brf Guldäpplet: Charlotte Berndtsdotter, kundrelationsansvarig och Cecilia Hallberg, boende- och garantiansvarig. Fotograf David Lagerlöf.
Från vänster för Brf Guldäpplet: Charlotte Berndtsdotter, kundrelationsansvarig och Cecilia Hallberg, boende- och garantiansvarig. Fotograf David Lagerlöf.

Pressmeddelande -

Riksbyggen stoltserar med tre bostadsprojekt på topp tio-listan över nöjdast kunder vid inflyttning

När Prognoscentret avslöjade 2023 års 10-i-topplistan över bostadsprojekt med nöjdast kunder vid inflyttning seglade hela tre av Riksbyggens bostadsprojekt på in på listan. Den röda tråden till framgångarna i bostadsprojekten är samarbete och kundfokus.

När Prognoscentret avslöjade 2023 års 10-i-topplista över bostadsprojekt med nöjdast kunder vid inflyttning seglade hela tre av Riksbyggens bostadsprojekt in på listan. Alla tre bostadsprojekten i Karlstad, Uddevalla och Vänersborg ligger i Riksbyggens marknadsområde Bohus/Vänern. En röd tråd i de höga betygen vid inflytt anser marknadsområdeschef Martin Linsten är den gemensamma synen på kundfokus både hos Riksbyggen men även i samarbetet med entreprenörerna.

- I vårt projektteam råder stark samhörighet med fokus på att stödja varandra och prioritera kunden. Vårt samarbete med entreprenören är exceptionellt och likt oss strävar de efter hög kundnöjdhet. Vi lär av varje projekt, förfinar våra metoder baserat på kundfeedback och upprätthåller ett proaktivt informationsflöde, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Bohus-Vänern.

Riksbyggens placeringar på Prognoscentret 10-i-topplista över nöjdast kunder vid inflyttning 2023:
På fjärde plats:
Brf Guldäpplet i Uddevalla med 33 lägenheter NKI Inflyttning 86.

Två bostadsprojekt på delad niondeplats:
Brf Korseberg Fjärd i Vänersborg med 54 slutsålda lägenheter med NKI 84.
Brf Norra Hammarötassen utanför Karlstad med 40 lägenheter med NKI 84.

  - Jag är imponerad av noggrannheten i detaljer för att skapa en bra upplevelse för köparna. Det här är tredje etappen i området. Tillsammans med entreprenören har vi varit engagerade i att upprätthålla vårt fokus på nöjda kunder genom möten på arbetsplatsen, där vi diskuterat hur vi kan skapa ett fint slutresultat för köparna. Charlotte Berndtsdotter, kundrelationsansvarig för Brf Guldäpplet.

  Prognoscentrets NKI-undersökning har genomförts i samarbete med branschens aktörer och bygger på cirka 12 000 svar från köpare av nyproducerade bostäder och småhus under 2023. Undersökningen omfattar cirka 65 företag. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från t.ex. Svenskt Kvalitetsindex.
  NKI är en sammanvägning av tre frågor som besvaras på en tio-gradig skala. Resultatet omräknas till ett index mellan 0 och 100. Värden mellan 65 och 75 innebär medelgod kundnöjdhet.

  Mer om Prognoscentrets NKI-mätningar finns här.

  För mer information:
  Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bohus-Vänern, martin.linsten@riksbyggen.se eller 0522 – 65 44 62.
  Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, tobias.dysenius@riksbyggen.se eller 08 - 553 63 598

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

  Kontakter

  Mira Lindahl

  Mira Lindahl

  Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

  Relaterat innehåll