Gå direkt till innehåll
Kommande bostäder! Till vänster Hammarö och till höger den femte etappen på Sommarro.
Kommande bostäder! Till vänster Hammarö och till höger den femte etappen på Sommarro.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Två spadtag för Riksbyggen – i Karlstad och på Hammarö

Riksbyggen höjer byggtakten i Värmland och har officiell byggstart av två bostadsprojekt i Karlstad med omnejd denna vecka. Första spadtag kommer att tas för Brf Norra Hammarötassen, Hammarö, med 40 lägenheter och för Riksbyggens 5:e etapp på Sommarro, Karlstad, som innefattar 19 villor.

– Vi ser ett stor behov av fler bostäder och det är jätteroligt att vi kan ta två första spadtag under en och samma vecka. Villorna i den 5:e etappen på Sommarro sålde slut på inte mindre än en månad vilket visar vilket stort intresse som finns för nya bostäder, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Hammarö - Brf Norra Hammarötassen

Dag och tid: 27 oktober med start klockan 12.00.
Plats
: Byggarbetsplatsen, längst ner på Annebergsvägen.

Brf Norra Hammarötassen är den första av två etapper som Riksbyggen kommer att bygga på Hammarö, totalt blir det 72 bostäder. Lägenhetsstorlekarna i Brf Norra Hammarötassen är mellan 2-4 rok om 66-91 kvm. Brf Norra Hammarötassen kommer att byggas i tio tvåplanshus.

Av de 40 lägenheterna i första etappen är alla sålda utom fyra. Inflyttningen är planerad att ske februari-april 2023. På plats under spadtaget är köpare i projektet och spadtaget tas bland annat av Anders Dahlén, projektledare Riksbyggen och Odd Maalsnes ,ordförande i den byggande styrelsen.

Karlstad - Sommarro 5

Dag och tid: 29 oktober med start klockan 12.00.
Plats:
Byggarbetsplatsen via Nattviolgatan.

Sommarro 5 består av 19 egna hem med friköpt tomt. Det blir nyckelfärdiga hus med färdigställd trädgård. Sommarro är ett av Karlstads mest populära områden och husen sålde slut på drygt en månad. Inflyttning våren 2023.

Varje husköpare som är på plats kommer att få vara med och ta spadtaget, det blir verkligen ett ”första spadtag” tillsammans. På plats från Riksbyggen är bland andra projektledaren Andreas Nyberg.

Media är varmt välkomna att delta under de två spadtagen!

För mer information:
Susanne Jonsson, säljare på Riksbyggen 054-293411
susanne.jonsson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll