Gå direkt till innehåll
Riksbyggen byggstartar 40 bostadsrätter på Hammarö, Karlstad

Pressmeddelande -

Riksbyggen byggstartar 40 bostadsrätter på Hammarö, Karlstad

Nu är det grönt ljus för byggstart av Riksbyggen Brf Norra Hammarötassen, Karlstad. Efter nyår kommer byggnationen att starta och de 40 bostäderna kommer preliminärt att vara inflyttningsklara under slutet av 2022/i början av 2023.

– Det är väldigt roligt att inom kort kommer att kunna starta byggandet av nya bostäder på Hammarö. Det är ett perfekt läge, en skärgårdsidyll som har närhet till centrala Karlstad, säger Susanne Jonsson, säljare på Riksbyggen.

Brf Norra Hammarötassen är den första av två etapper som Riksbyggen kommer att bygga på Hammarö, totalt blir det 72 bostäder. Lägenhetsstorlekarna i Brf Norra Hammarötassen är mellan 2-4 rok om 66-91 kvm. Brf Norra Hammarötassen kommer att byggas i tio tvåplanshus.

– Samtliga lägenheter kommer antingen att få balkonger eller uteplats. Planlösningarna är flexibla så vill man ha ett större vardagsrum eller ett större sovrum så går det att ordna, berättar Susanne Jonsson.

Som alla Riksbyggens bostadsprojekt är hållbarhet en viktig aspekt genom hela projektet, från val av byggnadsmaterial till att de boende i sin vardag kan bidra till en minskad miljöbelastning, till exempel har husen en energisnål uppvärmning.

– Det kommer också att finnas odlingslådor så att de boende kan odla egna grönsaker, vilket både skapar social samvaro och bidrar till biologisk mångfald. Vi uppmuntrar också att man tar cykeln istället för bilen och bygger rejält med cykelparkeringar, både med och utan tak, Susanne Jonsson.

För mer information:
Susanne Jonsson, säljare på Riksbyggen 054-293411
susanne.jonsson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll