Gå direkt till innehåll
Från vänster: Susanne Jonsson - sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen region Väst, Lars Andersson - projektledare på Riksbyggen Bostad region Väst, Petter Rydsjö - arkitekt på Efem arkitektkontor
Från vänster: Susanne Jonsson - sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen region Väst, Lars Andersson - projektledare på Riksbyggen Bostad region Väst, Petter Rydsjö - arkitekt på Efem arkitektkontor

Pressmeddelande -

Riksbyggens Brf Norra Hammarötassen kammar hem Årets arkitekturpris i Hammarö kommun

Varje år delar Hammarö kommun ut en utmärkelse för den bästa ny- eller ombyggnaden under året. Alla boende i Hammarö har haft möjligheten att nominera till priset. I år gick utmärkelsen Årets arkitekturpris till Riksbyggens Brf Norra Hammarötassen som byggstartades 2021.

Brf Norra Hammarötassen består av tio tvåplanshus med totalt 40 bostäder belägna likt en skärgårdsidyll som har närhet till centrala Karlstad. Lägenheterna har alla balkong eller uteplats. Mellan husen finns odlingslådor så att de boende kan odla egna grönsaker, vilket också skapar social samvaro.

- Det har varit fantastiskt roligt att se när lägenheterna blir inflyttade och se det liv som uppstår i och runt husen. Bostadsprojektet har också fått höga betyg från våra köpare med ett nöjd kundindex på 84, säger Lars Andersson som varit projektledare på Riksbyggen för Brf Norra Hammarötassen.

Husen är ritade av Efem arkitektkontor.

Som alla Riksbyggens bostadsprojekt är hållbarhet en viktig aspekt genom hela projektet och husen är energieffektiva.

- Att få denna utmärkelse är otroligt roligt. För oss på Riksbyggen står hållbart byggande och modern arkitektur i centrum. Den här typen av arkitektur har visat sig väldigt uppskattade. Det har vi sett tidigare i bland annat i Uddevalla och Vänersborg - och nu i Hammarö, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Bohus-Vänern.

Nomineringen lyder enligt följande:
Bebyggelsen har anpassats till nivåskillnader i omgivningen. Stor del av grönskan har bevarats vilket skapar en lugn och trivsam miljö. Färgsättningen är mörk, dämpad färg och komplementbyggnader är försedda med sedumtak. Helhetsintrycket blir väldigt tilltalande.

Beslut fattas av kommunstyrelsens arbetsutskott och utmärkelsen delades ut vid kommunfullmäktiges årsavslutning den 18 december.

För mer information:
Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad i Bohus-Vänern, 0522 - 654 44 62, martin.linsten@riksbyggen.se
Lars Andersson, projektledare på Riksbyggen Bostad region Väst 054-22 23 50, lars.x.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll