Gå direkt till innehåll

Regioner: Norrbotten

Deltagare under det officiella uppstartsmötet för Älvsbyns kommuns utredning kring framtida boendeportfölj.

Tillsammans arbetas det för att utreda Älvsbyns kommuns boendeportfölj

Den 17 september hölls det officiella uppstartsmötet för Älvsbyns kommuns utredning kring framtida boendeportfölj. Vid mötet deltog politiker, tjänstemän och representanter från Riksbyggen, som nyligen vunnit upphandlingen som samarbetspartner. Tillsammans ska vi kartlägga behovet av boenden för äldre samt personer i behov av vård och omsorg.

Yvonne Westerlund, konceptägare för Vivum på Riksbyggen och kommunalstyrelsens ordförande Johan Dahlqvist

Riksbyggen blir Älvsbyns kommuns samarbetspartner för att utreda kommunens boendeportfölj

I mars 2024 gav kommunstyrelsen kommunchefen i uppdrag att upphandla en samarbetspartner för att utreda vilka boenden inom social verksamhet som kommunen behöver. Riksbyggen har blivit kommunens nya samarbetspartner efter att ha vunnit upphandlingen. Målet är att skapa fler boendeplatser för äldre men också för de som har behov av vård och omsorg.

Beslut klart för nytt äldreboende med hållbarhet i fokus

Beslut klart för nytt äldreboende med hållbarhet i fokus

Ett äldreboende med kooperativa hyresrätter och med hållbarhet i fokus - det har nu beslutats politiskt i Överkalix under senaste Kommunfullmäktigesammanträdet 29 april. Det nya Särskilda boendet för äldre, SÄBO, som ersätter dagens två boenden och planeras tillsammans med Riksbyggen kommer att ha 70 platser.

Övertorneå kommun och Riksbyggen samarbetar för ett trygghetsboende

Övertorneå kommun och Riksbyggen samarbetar för ett trygghetsboende

Övertorneå kommun och Riksbyggen har startat ett samarbete för att utreda förutsättningarna för att uppföra ett trygghetsboende för 65+ med delaktighet och boendeinflytande i fokus. Ett trygghetsboende bidrar även till positiva flyttkedjor i kommunen. Beslut om trygghetsboendet fattas av kommunfullmäktige i juni.

Gällivare kommun och Riksbyggen samarbetar för ett nytt LSS-boende

Gällivare kommun och Riksbyggen samarbetar för ett nytt LSS-boende

Gällivare kommun och Riksbyggen har startat ett samarbete för att utreda förutsättningarna för att uppföra ett LSS-boende med delaktighet i fokus. I juni kommer frågan om bildande av en kooperativ hyresgästförening att tas upp för beslut i kommunfullmäktige i Gällivare.

Från vänster: Ida Snäll (Lindbäcks), Mikael Westerlund (LKAB), Johanna Frelin (Riksbyggen) och Mats Taaveniku (Kiruna kommun).

Första spadtaget för Brf Glasbjörken i Kiruna

I september öppnade Riksbyggen upp för försäljning av "nya Kirunas" första bostadsrätter - i Brf Glasbjörken - med planerad inflyttning 2025. Den 8 november togs det symboliska första spadtaget av Riksbyggens vd Johanna Frelin tillsammans med Ida Snäll - affärschef på Lindbäcks, Mikael Westerlund - stabschef stadsomvandling på LKAB och Mats Taaveniku från Kiruna kommun.

Pressinbjudan - första spadtaget för Riksbyggens Brf Glasbjörken i Kiruna 8 november

Pressinbjudan - första spadtaget för Riksbyggens Brf Glasbjörken i Kiruna 8 november

I september öppnade Riksbyggen upp för försäljning av bostäder i Brf Glasbjörken i Kiruna med planerad inflyttning 2025. Den 8 november bjuder Riksbyggen in media till det symboliska första spadtaget. De första som sätter spaden i marken är Mats Tavenikku, kommunalråd i Kiruna kommun, Riksbyggens vd Johanna Frelin och David Sundström, affärschef på Lindbäcks.

Från vänster: Ulla-Britt Karlsson - lägenhetsköpare, Lars Lundgren - marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, David Sundström - affärschef på Lindbäcks bygg och Birgitta Larsson (S) kommunalråd i Gällivare.

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Sjöparken i Gällivare

Riksbyggen har börjat bygga Brf Sjöparken i Gällivare. Projektet, som inkluderar 61 bostäder i centrala Gällivare, är en del av samarbetet med LKAB för att möta bostadsbristen. Bostäderna förväntas vara klara för inflyttning i slutet av 2024. En visningsdag kommer att äga rum den 10 september mellan kl 12-14.

Riksbyggen säljstartar bostäder i nya centrumläget i Kiruna

Riksbyggen säljstartar bostäder i nya centrumläget i Kiruna

Den 1 september öppnar Riksbyggen upp för försäljning av bostadsrätterna i Brf Glasbjörken. De moderna lägenheterna, med inglasad balkong, ligger i det nya centrumläget med närhet till såväl natur som service. Byggstart är planerad att ske under hösten med planerad inflyttning 2025.

Byggstart för Riksbyggens 61 bostäder i Gällivare

Byggstart för Riksbyggens 61 bostäder i Gällivare

Nu har Riksbyggen tagit beslut om att starta byggandet av 61 bostäder i Brf Sjöparken, centralt i Gällivare. Byggstarten är planerad ske under sommaren 2023 med en preliminär inflyttning kring årsskiftet 2024/2025. Entreprenadavtal har tecknats med Lindbäcks bygg för genomförande.

Brf Sjöparken

Riksbyggen säljstartar över 60 bostäder i centrala Gällivare

Den 11 maj öppnar Riksbyggen upp för försäljning av 61 bostadsrätter i Brf Sjöparken. De moderna bostäderna erbjuder ett bra läge och inglasade balkonger. Byggstart för Brf Sjöparken är planerad att ske till sommaren 2023 med planerad inflyttning 2024/2025.

Brf Sjöparken

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Gällivare och Kiruna samt över hela landet

Söndagen den 23 april mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning av bostadsprojekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 41 projekt på 24 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter, seniorbostäder samt boenden med äganderätt. I Gällivare visar Riksbyggen visar upp Brf Sjöparken i Kiruna visas Brf Glasbjörken.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Gällivare, Kiruna och hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Gällivare, Kiruna och hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. Riksbyggen visar upp Brf Sjöparken i Gällivare och Brf Glasbjörken i Kiruna.

Ny markanvisning: Riksbyggen planerar för Bonum 55+ bostäder i Luleå

Ny markanvisning: Riksbyggen planerar för Bonum 55+ bostäder i Luleå

Behovet av fler bostäder för äldre ökar och Riksbyggen tar nu sitt populära koncept Bonum seniorboende till Luleå. I och med Riksbyggens markanvisning i stadsdelen Björkskatan inleds planeringen för Bonum Brf Årstiden som blir Sveriges nordligaste Bonum-förening och kommer att bestå av cirka 50 bostadsrätter.

Fr v Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen,  Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog och Per-Ola Patomella, platschef från Nåiden Bygg.

Första spadtaget för KHF Arjeplog Trygga Hem

Den 28 juni var det officiell byggstart för om- och tillbyggnaden av Kooperativ hyresrättsförening (KHF) Arjeplog Trygga Hem. Det första spadtaget togs av Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog, Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad och Per-Ola Patomella, platschef från Nåiden Bygg.

Visa mer