Gå direkt till innehåll
Från vänster: Ida Snäll (Lindbäcks), Mikael Westerlund (LKAB), Johanna Frelin (Riksbyggen) och Mats Taaveniku (Kiruna kommun).
Från vänster: Ida Snäll (Lindbäcks), Mikael Westerlund (LKAB), Johanna Frelin (Riksbyggen) och Mats Taaveniku (Kiruna kommun).

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Brf Glasbjörken i Kiruna

I september öppnade Riksbyggen upp för försäljning av "nya Kirunas" första bostadsrätter - i Brf Glasbjörken - med planerad inflyttning 2025. Den 8 november togs det symboliska första spadtaget av Riksbyggens vd Johanna Frelin tillsammans med Ida Snäll - affärschef på Lindbäcks, Mikael Westerlund - stabschef stadsomvandling på LKAB och Mats Taaveniku från Kiruna kommun.

- När flera lokala aktörer går samman skapar det en grund för att driva bostadsprojekt framåt. Genom att dela på ansvar och risker sänker vi trösklarna för nybyggnation. Om vi kan få till samarbeten mellan kommuner, näringsliv och samhällsbyggare runt om i landet kan det fungera som en möjliggörare för att skapa nya bostäder, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Brf Glasbjörken får 66 moderna lägenheter fördelade på två bostadshus om 5-6 våningar. Lägenhetsstorlekarna spänner från 1-4 rum och kök om 28-98 kvadratmeter. Brf Glasbjörken ingår i en samverkansöverenskommelse med LKAB för att bidra med fler nya bostäder i rådande bostadsbrist och möjliggör tidig byggstart.

- Vi får ett enklare boende med närhet till stans alla utbud och vi är inte beroende av bil eller buss som boende i Brf Glasbjörken, säger Tommy Lindgren, bostadsrättsköpare.

Mer om bostadsrätterna Brf Glasbjörken

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr, 076-83 73 507, lars.lundgren@riksbyggen.se
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr, 090-159 603, jenny.elveljung@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll