Gå direkt till innehåll

Regioner: Kalmar

Brf Fredriks Udde i Kalmar

Den 15 september visar Riksbyggen bostäder i Kalmar och över hela landet

Söndagen den 15 september mellan kl. 12-14 anordnar Riksbyggen Stora visningsdagen med öppna visningar över hela landet. Totalt visas 43 bostadsprojekt med olika boendeformer på 27 orter från norr till söder. I Kalmar presenteras inflyttningsklara lägenheter i Brf Callmare Fästning och Brf Fredriks Udde.

Verktygsbox. Foto: MKB

Riksbyggen deltar i hållbarhetsprojekt – dubbel delning av trädgårdsverktyg i Västervik

Som en del av Riksbyggen hållbarhetsarbete deltar företaget i ett utvecklingsprojekt där boende och förvaltare delar på utsläppsfria arbetsredskap via en gemensam trädgårdsbox. Samtliga verktyg är eldrivna och i kombination med att flera personer delar på dem bidrar till ett mindre miljöavtryck. Först ut att delta i projektet är bostadsrättsföreningar i Västervik.

Från vänster: Åsa Måård, marknadsområdeschef för Riksbyggen Förvaltning i Sydost och Magnus Laneborg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Skåne och Sydost

Riksbyggen tecknar klimatkontrakt med Kalmar kommun

Kalmar har tagit ett steg mot en mer hållbar framtid genom att ingå avtal med lokala företag inom ramen för Klimatkontrakt 2030. Riksbyggen är ett av de företag som har engagerats i denna satsning och tecknat klimatavtal med kommunen.

Brf Fredriks udde i Kalmar

Riksbyggen visar upp inflyttningsklara lägenheter i Kalmar den 4 februari

Söndagen den 4 februari mellan kl 12-14 har Riksbyggen visning runt om i landet. Sammanlagt visas 44 olika bostadsprojekt på hela 25 orter från norr till söder. I Kalmar visar Riksbyggen upp Brf Callmare Fästning samt Brf Fredriks Udde med lägenheter klara att flytta in i.

Makarna Engström i sitt nya kök i Brf Fredriks Udde

Första flyttlassen till Fredriks Udde i Kalmar

Den 3 oktober gick de första flyttlassen för de första att få tillträde till sina nya moderna lägenheter i Brf Fredriks Udde i Kalmar. Första spadtaget för bostäderna togs för tre år sedan och av de 76 lägenheterna finns endast sju kvar till försäljning.

Brf Fredriks udde

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Kalmar och över hela landet

Söndagen den 23 april mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till visning av bostadsprojekt över hela landet. I Kalmar visar Riksbyggen en visningslägenhet i Brf Fredriks Udde och en för i hyresrätterna Fredriksskans. Brf Callmare Fästning presenteras i tält utanför Fredriksskansportalen.

Brf Liljekonvaljen

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Kalmar och hela landet

Söndagen den 5 februari mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 34 projekt på 23 orter från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Kalmar visar Riksbyggen Brf Callmare Fästning,  Brf Liljekonvaljen och Brf Fredriks Udde.

Brf Fimmelstången och  Brf Siktet i Västervik.

Brf Siktet och Brf Fimmelstången är årets mest hållbara bostadsrättsföreningar i Västervik

Två bostadsrättsföreningar utmärker sig när det gäller att öka hållbarheten i Västervik. Brf Siktet har bland annat planterat fjärilsträd och anlagt en stadsäng. Den andra vinnaren i Västervik är Brf Fimmelstången som i samband med byggnation av carportar valt att ordna med sedumtak och solceller på dessa samt laddstationer för elbilar. Båda föreningarna är vinnare inom Riksbyggens marknadsområde

Riksbyggen Brf Trollet är årets mest hållbara bostadsrättsförening i marknadsområde Sydost.

Riksbyggen Brf Trollet är årets mest hållbara bostadsrättsförening i marknadsområde Sydost.

Brf Trollet i Kalmar har gjort mycket för att bli mer hållbara, till exempel genomför föreningen just nu ett stort energi- och hållbarhetsprojekt som som bland annat innefattar bland annat kommande installation av solceller samt individuell mätning och debitering (IMD) och värmeoptimering 24/7. Nu har Brf Trollet utsetts till Årets Hållbarhetsförening i marknadsområde Sydost i Riksbyggen.
– De

Brf Liljekonvaljen.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Kalmar och över hela landet

Lördagen den 12 november mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 30 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Kalmar visar Riksbyggen Brf Liljekonvaljen och Brf Callmare Fästning, Fredriksskans
– Det finns många fördelar med att köpa nyproducerade bostäder. Husen är energie

Pressinbjudan: Sista första spadtaget för Riksbyggen på Fredriksskans

Pressinbjudan: Sista första spadtaget för Riksbyggen på Fredriksskans

Den 27 oktober är det dags att ta det första spadtaget för Riksbyggens sista etapp på Fredriksskans, Brf Callmare Fästning. Föreningen kommer att bestå av 31 mindre, kvadratsmarta lägenheter. Med och tar det första spadtaget är Peter Akinder, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, Magnus Laneborg och Åsa Måård, båda från Riksbyggen samt Erik Högström från Hansa Bygg.

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Kalmar och över hela landet

I helgen visar Riksbyggen bostäder i Kalmar och över hela landet

Den 25 september mellan kl 12-14 pågår Stora Visningsdagen där Riksbyggen bjuder in till öppen visning i projekt över hela landet. Sammanlagt visar Riksbyggen 29 projekt från norr till söder, både hyres- och bostadsrätter. I Kalmar visar Riksbyggen Brf Liljekonvaljen. Presentation för projektet kommer att vara hos fastighetsmäklarna Rydman Langå i Kalmar.

Säljstart för Riksbyggens Brf Liljekonvaljen i Kalmar

Säljstart för Riksbyggens Brf Liljekonvaljen i Kalmar

Nu är det säljstart i Brf Liljekonvaljen i Sandås i Kalmar. I Brf Liljekonvaljen bygger Riksbyggen 58 lägenheter om 2-6 rum och kök med villakänsla där varje lägenhetstyp erbjuder något unikt. Beräknad inflyttning är våren 2025.

Åsa Måård ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Sydost

Åsa Måård ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Sydost

Sedan i slutet av augusti är Åsa Måård ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Sydost. I marknadsområdet ingår Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Gotlands län ingår. Riksbyggen finns på många orter inom länen och platskontor finns i Kalmar, Växjö, Ljungby, Karlshamn, Karlskrona och Visby.

Fr v, Magnus Laneborg och Malin Rönnerhag från Riksbyggen, bostadsminister Johan Danielsson och Anna Thore, Kalmar kommun.

Återbruk i fokus när bostadsministern besökte Riksbyggens projekt Tranan i Kalmar

Bostadsminister Johan Danielsson besökte 17 juni Riksbyggens pågående projekt Tranan i Kalmar. Riksbyggen har rivit en före detta bilhall för att ge plats åt 180 nya bostäder. Under rivningsentreprenaden har Riksbyggen tagit hand om allt från parkettgolv till stålbalkar för återbruk. Ett arbete som tilldelat Riksbyggen Kalmar kommuns klimatpris.

Brf Hagtorpet är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Kalmar

Brf Hagtorpet är årets mest hållbara bostadsrättsförening i Kalmar

Riksbyggen Brf Hagtorpet är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen i år tecknat energiförvaltningsavtal där man inom en 5-årsperiod kommer att införa individuell mätning av varmvatten och installera solceller. Nu har Brf Hagtorpet utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Kalmar och hela affärsområde Sydost inom Riksbyggen.

Tomas Söreling, oppositionsråd, Lars Rosander, kommunalråd, Maria Phil, verksamhetschef Hultfreds kommun, Pär Jonasson, förvaltare Riksbyggen, Jonas Eliasson, arbetschef Dynacon och Jim Ferreira Axelsson, projektchef Dynacon.

Första spadtaget för om- och tillbyggnad av äldreboendet Lindgården i Hultsfred

Kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem och Riksbyggen har tagit det första spadtaget för om- och tillbyggnation av fastigheten Solvändan 2, äldreboendet Lindgården, i Hultsfreds kommun. I en första etapp ska 27 helt nya lägenheter byggas intill de befintliga och totalt blir det 57 nya eller ombyggda lägenheter.

Brf Fredriks Udde är ett av Riksbyggens projekt i Kalmar.

Riksbyggen bjuder in till öppna visningar i Kalmar och hela landet

Söndagen den 14 november är det dags för Riksbyggens Stora visningsdag. Riksbyggen kommer att ha öppna visningar i 28 projekt på 19 orter - från Malmö till Gällivare. I Kalmar finns Riksbyggens på plats mellan kl 12-14 i Giraffens köpcenter, utanför förbutiken på Ica Maxi, och berättar både om pågående och kommande projekt.

Visa mer