Gå direkt till innehåll
Brf Fimmelstången och  Brf Siktet i Västervik.
Brf Fimmelstången och Brf Siktet i Västervik.

Pressmeddelande -

Brf Siktet och Brf Fimmelstången är årets mest hållbara bostadsrättsföreningar i Västervik

Två bostadsrättsföreningar utmärker sig när det gäller att öka hållbarheten i Västervik. Brf Siktet har bland annat planterat fjärilsträd och anlagt en stadsäng. Den andra vinnaren i Västervik är Brf Fimmelstången som i samband med byggnation av carportar valt att ordna med sedumtak och solceller på dessa samt laddstationer för elbilar. Båda föreningarna är vinnare inom Riksbyggens marknadsområde Norrköping där Västervik ingår.

– Det känns väldigt roligt att vi i Brf Siktet blivit Årets Hållbarhetsförening. Vårt arbete och utnämningen till Årets Hållbarhetsförening kommer vi lyfta till alla medlemmar på kommande stämma för att förhoppningsvis ytterligare öka engagemanget, säger Lennart Nilsson, ordförande i Brf Siktet.

Brf Siktet har tidigare gjort värmeinjustering samt vattenbesparande åtgärder. Under hösten investerade föreningen i Riksbyggens AI Värmeoptimering vilket både minskar energiförbrukningen samt skapar bättre inomhusklimat för boende i föreningen.

– Hedrande att vi i Brf Fimmelstången blivit Årets Hållbarhetsförening. Det är ett kvitto på att allt arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen. Utnämningen ger lite extra energi till det fortsatt Hållbarhetsarbetet, säger Kenneth Hilding, ordförande i Brf Fimmelstången.

Brf Fimmelstången har även jobbat aktivt med att åtgärda energitjuvar genom att byta ut gammal tvättutrustning, gamla ljuskällor samt gjort värmeinjusterande åtgärder.

Cirka 250 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen.

– Intresset för hållbarhet har varit ökande i bostadsrättsföreningarna under flera år och har fått en extra skjuts på grund av ökade kostnader för el och energi. Att vara rädd om planeten värnar också om föreningens ekonomi. Stort grattis till Brf Siktet och Brf Fimmelstången som gjort ett fantastiskt arbete, säger Tobias Nordström, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i MO Norrköping.

Juryns motiveringar:

BRF Siktet lever efter mottot ”Hållbarhet både stort och litet”. Genom att ta tillvara på möjligheter i den egna utemiljön har man skapat bättre förutsättningar för biologisk mångfald. Föreningen har parallellt med detta visat vägen genom att vara i framkant vad gäller vattenbesparande åtgärder samt värmeinjustering. I sin strävan att vara en hållbar förening har man även investerat i Riksbyggens AI tjänst för värmeoptimering. En inspiratör!

BRF Fimmelstången jobbar målmedvetet med Hållbarhet genom att utföra enkla och kostnadseffektiva förbättringar i föreningen genom att se över energitjuvar. I samband med ombyggnadsarbete har man lyft in Hållbarhet som en extra parameter och bidragit till att skapa smarta gröna ytor så som sedumtak, solceller och laddstationer. Ett föredöme!

Fina priser till vinnarna
Förutom äran, blommor och diplom så vinner föreningen en biljett till ett hållbarhetsseminarium i Stockholm med erfarenhetsutbyte och olika föreläsningar. Samt en biljett till Galan Svenska Hjältar.

Riksbyggen har cirka 4 400 bostadsrättsföreningar som medlemmar och kunder.

– Omställningen till ett hållbart samhälle är en av vår tids främsta utmaningar och hur vi bor och lever har stor betydelse. Riksbyggen som organisation en viktig uppgift att fylla för att sprida kunskap, inspirera och vägleda föreningarna vid större investeringar för ökad hållbarhet, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Hållbarhet är stort. Och litet.

För mer information:

Tobias Nordström, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i MO Norrköping. 011- 21 95 47
Tobias.nordstrom@riksbyggen.se
Karolina Brick, hållbarhetschef, Riksbyggen, 070-291 54 47
Karolina.brick@riksbyggen.s

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31