Gå direkt till innehåll
Makarna Engström i sitt nya kök i Brf Fredriks Udde
Makarna Engström i sitt nya kök i Brf Fredriks Udde

Pressmeddelande -

Första flyttlassen till Fredriks Udde i Kalmar

Den 3 oktober gick de första flyttlassen för de första att få tillträde till sina nya moderna lägenheter i Brf Fredriks Udde i Kalmar. Första spadtaget för bostäderna togs för tre år sedan och av de 76 lägenheterna finns endast sju kvar till försäljning.

Fredriksskans som området kallas har en historia – platsen är uppkallad efter Konung Fredrik I och var en militär fästning som byggdes 1735 för att skydda Kalmar från norr men raserades på 1800-­talet. Riksbyggen har sammanlagt byggt 118 lägenheter i området – 76 bostadsrätter som ingår i Brf Fredriks Udde och resterande 42 är hyresrätter.

- Lägenheterna har varit efterlängtade. Det visar inte minst det stora intresset vid säljstart där mer än hälften blev tingade direkt. Nu finns enbart sju bostadsrätter kvar. Det känns fantastiskt att dela ut nycklar till dessa förväntansfulla nya lägenhetsinnehavare och bidra till kommunens tillväxt, säger Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Sydost.

Den 3 oktober gick flyttlassen för de första att flytta in. De 76 bostadsrätterna i Brf Fredriks Udde varierar från ett till fem rum och kök och i föreningen finns både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet. Bilpool kommer att finnas för både hyres- och bostadsrätterna för att minska behovet av egenägd bil. Byggnaderna har certifieras med Miljöbyggnad Silver, vilket är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och hållbara materialval.

- Äntligen får vi flytta in, vi har följt det här projektet från start och gått förbi varje dag i snart tre år. Så mycket bilder som jag har tagit och som vi har drömt om detta ögonblick, säger nyinflyttade Gunilla Engström.

Mer information om Brf Fredriks Udde

För mer information:
Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i sydost, 0480-578 43, karin.hoberg@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll

Pressinbjudan: Första spadtag med kunglig glans för 118 bostäder vid Fredriksskans

Pressinbjudan: Första spadtag med kunglig glans för 118 bostäder vid Fredriksskans

Den 14 oktober är det officiell byggstart för Riksbyggens 76 bostadsrätter i Brf Fredriks Udde och för 42 hyresrätter i Fredriksskans i Kalmar. Det första spadtaget tas av Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och Thomas Leijon, distriktschef Skanska. Dessutom gästas spadtaget av självaste Konung Fredrik I som Fredriksskans är uppkallad efter.