Gå direkt till innehåll
Brf Viktoriastrand 2 i Skellefteå kom på andra plats på listan över Sveriges bästa bostadsprojekt.
Brf Viktoriastrand 2 i Skellefteå kom på andra plats på listan över Sveriges bästa bostadsprojekt.

Pressmeddelande -

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI. Förstaplatsen delas med BoKlok. Dessutom har fyra av Riksbyggens projekt placerat sig på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt.

– Det är fantastiskt roligt att våra kunder är så nöjda, vi är både hedrade och stolta. På Riksbyggen har vi arbetat konsekvent och målmedvetet för att våra kunder ska vara nöjda och det har också gett resultat, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde Bostad på Riksbyggen.

NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster. NKI-mätningen genomförs av Prognoscentret och sker genom enkätundersökning till samtliga nyinflyttade bostadsrättsinnehavare i nyproducerade bostäder.

–Det är framför allt tre faktorer som driver kundnöjdheten; pålitlighet, bostadens kvalitet och personalens service. Det här är områden som vi arbetar hårt med på Riksbyggen och som hela projektteamet är fokuserade på i varje projekt, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

Förutom den glädjande förstaplatsen har fyra av Riksbyggens projekt placerat sig på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt:

Andra plats på 10-i-topp:
Brf Viktoriastrand 2 i Skellefteå, 41 lägenheter, inflyttning i oktober 2020

Delad fjärde 
plats på 10-i-topp:
Brf Prostkvarnen i Jönköping, 54 lägenheter, inflyttning i maj-juni 2020

Brf Landgången i Halmstad, 55 lägenheter, inflyttning i mars 2020

Brf Lokomotivet i Eskilstuna, 48 lägenheter, inflyttning i september 2020

Undersökningarna har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på cirka 13000 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från till exempel Svenskt Kvalitetsindex.

För mer information:
Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, 0705-51 06 61

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll

Riksbyggen planerar för 80 nya lägenheter i Brf Barkbåten, Sollentuna

Riksbyggen planerar för 80 nya lägenheter i Brf Barkbåten, Sollentuna

Riksbyggen ökade försäljningen av bostadsrätter med 33 procent under 2021 och efterfrågan på nya bostäder är fortsatt stort. Riksbyggen erbjuder privata visningar i bostadsprojekt över hela landet. Sammanlagt har Riksbyggen privata visningar i 24 projekt på 20 orter. I Sollentuna planerar Riksbyggen att starta försäljningen i Brf Barkbåten med 80 lägenheter under första kvartalet i år.

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Sjömärket på Lillåudden

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Sjömärket på Lillåudden

Den 26 november tar Riksbyggen tillsammans med NCC första spadtaget för 80 Svanenmärkta bostadsrätter på Lillåudden, Västerås. Med på det första spadtaget är Jesper Brandberg, kommunalråd Västerås, Lina Öien, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen, Jenny Gunnar, produktionschef NCC Building Sverige och Mikael Petterson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.